20
Mayıs
2024
Pazertesi
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Çoruh buz akıyor

Soğuk hava, Artvin'den geçip Batum'da Karadeniz'e dökülen Çoruh Nehri'nin bazı bölümlerinin buz tutmasına neden olurken, nehirde büyük buz kalıpları sürüklenmeye başladı.

Dünyanın en hızlı akan nehirlerinden olan Çoruh'un Artvin'den geçen bölümünde dev buz parçalarının taşındığı görüldü. Borçka Baraj Gölü'nün kuzey kısımlarında ise öğleden sonraları buzlanma oluşuyor. Öte yandan soğuk hava sebebiyle şehir merkezindeki yollar da buz tuttu. Vatandaşlar buzlu yolda yürümekte güçlük çekerken, Artvin'i Karadeniz illerine bağlayan Hopa-Cankurtaran Dağı ve Çifte Köprü mevkiinde de buzlanma nedeniyle araçlar güçlükle ilerliyor.

Çoruh Nehri kenarında incelemelerde bulunan Artvin İl Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, "Mevsim itibarıyla böyle soğuk hiç görülmemişti. Baraj gölünün kuzey kısımları donmuş durumda. Caddeler ve yollar hep buzla kaplı. Çok hırçın ve her yıl can alan bir nehirdi ama böyle buzlu halde görmek bizi de çok şaşırtıyor. Böyle soğuğun yaşandığı bir kış hatırlamıyorum. Yağış azaldı ama aşırı soğuk ve don olayı meydana geliyor. Su sayaçlarında ise patlamalar oluyor. Cankurtaran ve Çifte Köprü mevkii oldukça tehlikeli, zemin tamamen buz pistine dönüştü. Sürücülerin dikkatli olmalarını istiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 14:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?