24
Mayıs
2024
Cuma
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Işıksız tünelden çakmaklı geçiş

Borçka ile Murgul ilçeleri arasındaki karayolunda ışıklandırması bulunmayan tünelde sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor.

Yayalar, 2002 yılında inşa edilen 950 metre uzunluğundaki tünelin içinde çakmak ve el fenerleriyle yürüyor. Tünelin ışıklandırılmasını isteyen Ömer Hacıoğlu, Sami Efendioğlu ve İlker Kaynar adlı vatandaşlar, "Bazen yaya kalıyoruz ve tünelden ya fener ya da çakmak yakarak geçmeye çalışıyoruz. 3 yıl oldu hala ışıklandırma yapılamadı. Hem yolumuz bozuk hem de tünel ışıksız" dediler.

Mustafa Erdem isimli sürücü ise, "Mecburen bu yolu kullanmak zorunda kalıyoruz, bazen araçlarımız arıza yapıyor ya da far sigortası atıyor. Bu durumda çok zor durumda kalıyoruz, mutlaka ışıklandırma yapılması gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 13:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet GÜNDÜZ IP: 81.215.148.xxx Tarih : 28.09.2005 23:25:10
bu tünelzaten 3 senedir var tüneli yapmak iyi iyde yapılan işin yarıda bırakılmasıözellikle 950metre lik bir tünel bunu yapanlar bu tünelden yayaların da gececeğinin her haldeki farkında idiler ben şu an istanbul dayım ama borçka lıyım ve o tünelden de yaya olarak gectim çünkü mecbur kaldım benim gibi mecbur kalıp cok kişi geciyor birincisi tünelde işık yok ki bu asıl sorun ve diyeride yolu cok bozuk e tabiki tünelin havalandırma sıda yok ben gecerken zaten içeride hava akımı yoktu ve halende böyle bunu yapmak bir tünel yapmaktan zor birşey olmaması gerek ama yetkililerin ihmalı bunda halkında bence sucu var bir çok bir araya gelerek imza toplayıp dilekce verseler aslında çok şeyler olur ama bu sorumsusluk yüzünden bakalım ilerki günlerde nelerlen karşılaşacagız bellimi olur herkes hakkını bilse yada hakkından çok hakkını aramayı bilse bu tür olaylar sös konusu bile olmaz ben buna inanıyorum