19
Mayıs
2024
Pazar
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Karabaş, kedi yavrularına annelik yapıyor

Borçka İlçesi’nde annesi kaybolan kedi yavrularına, dişi bir köpek sahip çıktı. Borçka’nın Demirciler Köyü’nde 2 ay önce anneleri kaybolan "Öksüz, Yetim ve Garip" isimli 3 kedi yavrusuna, "Karabaş" isimli köpek sahip çıktı.

Köyün Elmalı Mahallesi’nde oturan Mevlüt (65), eşi Ayşe Yaşayan (60) ve gelini Meryem Yaşayan ortada kalan kedilere bir köpeğin sahip çıktığını fark ettiler. Kedi yavruları, emdikleri köpekle aynı kaptan yemek yiyor. 3 kedi yavrusunun köpek tarafından emzirildiğini fark eden aile, ilk günler bu durumu yadırgamalarına rağmen zamanla alıştıklarını ifade ettiler. Ayşe Yaşayan, "Altmışımdan sonra bunu da gördüm. Bebeklerini sokağa atan anneler, hayvanlardan örnek alsınlar" dedi.

Evin gelini Meryem Yaşayan ise, ilk önceleri köpeğin, kedi yavrularını benimsemediğini belirterek, "İşin sırrının her iki canlının da birbirlerini tanımalarına yardımcı olmaktan geçiyor. Bir süre bu arkadaşlığı, kontrollü karşılaşmalar şeklinde sürdürülmesi gerektiği gerçeğinden hareketle, artık birbirlerine zarar vermeyecek duruma gelinceye kadar da devam ettirdik ve başardılar. Yavruların dili olsa da birbirlerini yiyen insanlara bir şeyler anlatsalar. En azından bu dostluk tablosu onlara ders verecek. 3 küçük kedi yavrularıyla bir köpeğin koklaşarak nasıl barış içerisinde yaşadıkları işte gözler önünde. Bebeklerini apartmanlardan aşağı atan ve camii kapısına atan annelere de bu hayvanlar ders olur" diye konuştu.

Evin reisi Mevlüt Yaşayan da, bir kedi ile köpeğin aynı çatı altında dostluğunun örnek alınması gereken bir tablo olduğunu belirterek, bu manzaranın insanlara ders olması gerektiğini söyledi.

borçka
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 13:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?