29
Mayıs
2024
Çarşamba
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Küçük Merve yardım eli bekliyor

Artvin'de akciğer yetmezliği nedeniyle evde solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren Merve Şentürk, yurt dışında yapılması gereken tedavisi için hayırseverlerin yardımını bekliyor. 

Borçka ilçesine bağlı merkez Gündoğdu mahallesinde yaşayan 13 yaşındaki Merve Şentürk'e ilköğretim 6. sınıfta eğitim görürken akciğer yetmezliğine bağlı solunum yetersizliği teşhisi konuldu. Yaklaşık 2 yıldır aralıklarla Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Merve, evde solunum cihazına bağlı yaşamaya başlayınca okuldan da ayrılmak zorunda kaldı. Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimini sürdürebilmesi için Merve’ye evinde eğitim verilmeye başlandı. 

Yakalandığı hastalık sebebiyle evden çıkamayan Merve, okulundan ve arkadaşlarından ayrı kaldığı için çok üzüldüğünü söyledi. En büyük isteğinin tedavi olup yeniden sağlığına kavuşmak olduğunu söyleyen Merve, yurt dışında yapılacak tedavisi için hayırseverlerin yardımını bekliyor. 

Merve’nin işsiz olan babası Kerim Şentürk’e bir işletmede geçici olarak iş verilirken baba Şentürk evde solunum cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren kızının tedavi olarak tekrar eski sağlığına kavuşmasının en büyük dileği olduğunu ifade etti. Kızının hastalığı dolayısıyla büyük sıkıntı ve üzüntü içinde olduklarını anlatan baba Kerim Şentürk, “Cihaz bozulur da kızıma bir şey olur diye çok korkuyorum. Onun bu durumdan kurtulması için yurt dışında tedavi görmesi gerekiyor. Ama bizim imkanlarımızla bunu yapmamız çok zor. Hayırsever insanların katkısını bekliyoruz” dedi. 

Anne Havva Şentürk ise, “Kızımın bu yaşında bir makineye bağlı yaşaması bizi çok üzüyor. Bu makineden kurtulmasını istiyoruz. Onu bu şekilde görmeye yüreğimiz dayanmıyor. O da arkadaşları gibi gezmek, eğlenmek istiyor ama bunları yapamıyor” diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 09:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?