26
Mayıs
2024
Pazar
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Şimdilik süt içiyor ama...

Artvin'in Borçka ilçesi ormanlık alanda bulunan yavru ayı korumaya alındı.
Borçka Doğa Koruma ve Tabiat Derneği Başkanı Necip Kara, yavru ayının Atanoğlu köyü yakınlarındaki ormanlık alanda görüldüğünü ve bir süre izlendiğini belirterek bu süre zarfında anne ayının gelmediğini görünce durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin İl Müdürlüğü'ne bildirdiklerini söyledi.

Yavru ayıyı Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin İl Müdürlüğü'nün korumaya aldığını anlatan Necip Kara, yaklaşık bir aydır yavru ayının bakımını evlerinde yaptıklarını anlattı.
İlk bulduklarında yavru ayının günde iki kilo süt içtiğini belirten Kara, şöyle konuştu: "Şimdi ise günde yaklaşık beş kilo süt içiyor. Doğal yaşama alışması için insanlardan uzak tutuyoruz. Birkaç ay daha baktıktan sonra kendi başına yaşayabileceği büyüklüğe ulaşınca onu doğal ortama bırakacağız. Çünkü biz ne kadar iyi baksak da annesini arıyor."
Necip Kara'nın eşi Şengül Kara da, Bal ismini verdikleri yavru ayıya biberonla süt içirdiklerini söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin İl Müdürü Faruk Bucak da köylülerin ormanlık alanda yavru bir ayı bulunduğu haberini vermeleri üzerine yavru ayıyı kontrol altına aldıklarını söyledi. Yavru ayıyı Kara çiftine teslim ettiklerini belirten Bucak, şöyle konuştu: "İlk bulduğumuzda yavru ayı sağlıklıydı fakat annesi olmadığı için doğada yaşama şansı azdı. Biz de bakması için Necip beye teslim ettik. Rutin veteriner kontrollerini yaptırmayı sürdürüyoruz. Yaklaşık iki ay sonra doğaya bırakmayı düşünüyoruz."

Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin İl Müdürü Faruk Bucak, köylülere yavru ayıya sahip çıkma duyarlılığını gösterdikleri için teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 12:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dogan OZDEN IP: 92.46.80.xxx Tarih : 12.05.2009 10:54:09

ABI SENDEN RICAM AYIYI DOGAL YASAMA BIRAKICAGINIZ YER BENIM BABA OCAGI OLAN PERNAULD OLSUN.ORDA YETISEN FINDIKTAN, CAYDAN, ELMADAN,ERIKTEN BEN YIYEMIYORUM BARI O AYICIK YESIN.HELALIDE HOS OLSUN.KENDINE IYI BAK KUZENIN DOGAN.