23
Mayıs
2024
Perşembe
BORÇKA - ARTVİN
Belediye Sayfaları

Teleferikle çay taşırken akıma kapıldı

Artvin’in Borçka İlçesi’ne bağlı Çifteköprü Köyü’nde topladığı yaş çayı teleferikle taşırken, vagonun karşı tarafa sert çarpmasıyla halatın koparak elektrik tellerine sürtünmesi sonucu akıma kapılan 1 kişi, hayatını kaybetti.


18 Haziran Cumartesi günü meydana gelen olayda hayatını kaybeden İshak Aksu’nun (55) yakınları, TEDAŞ’tan davacı olacaklarını söyledi. Köyde 9 yıldır teleferik aracılığıyla yaş çay taşıdıklarını belirten İshak Aksu’nun eşi Sultan Aksu, "Biz hava hattını kurduğumuzda elektrik direği ve telleri yoktu. Bizden sonra halatımızın üstünden aşırılarak teller gerildi. Biz TEDAŞ’tan davacıyız. Neden bizi uyarmadı ve bizden sonra buraya telleri gerdi. Bizim yuvamızı yıktı. Perişan olduk. Zaten emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Tek geçim kaynağımız çaydı, çok zor şartlarda geçiniyorduk, şimdi eşimi TEDAŞ’ın tedbirsizliği yüzünden kaybettik" şeklinde konuştu.


İshak Aksu’nun yakınlarından Hasan Aksu da, teleferik hattının hemen üstünden elektrik hatları geçirildiğini belirterek, şunları söyledi:


"Bizleri uyaran olmadı. Boş yere ölüme neden olmuştur. Burada yağmur, çamur demeden herkes, geçimini sağlamak için çay bahçesine koşuyor, kimileri bunu canı ile ödüyor."


Olayın nasıl geliştiğini anlatan İshak Aksu’nun oğlu Cemal Aksu, "Babam topladığımız çayı hava hattı ile aşağı doğru yolladı, direğe yanaşırken biraz acil fren kullandı ve vagon duvara çarpınca vagondaki tel yukarı fırladı ve hemen üstünden geçen elektrik teline çarpınca, babam da elindeki demir aksamına geçen akıma kapıldı ve bir anda yere yığıldı, benden su istedi, suyu götürünceye kadar hayatını kaybetti. Bunun sorumlusu da TEDAŞ yetkilileridir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 22:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?