17
Mayıs
2024
Cuma
HOPA - ARTVİN

Hopa Limanı'nda harç ve vize kalktı...

Artvin Valisi Orhan Kırlı, turizmin canlandırılması amacıyla deniz yoluyla Hopa'ya gelen yabancı turistlerden vize ve harç alınmayacağını açıkladı. Vali Orhan Kırlı, "Bu uygulama ile Artvin'de turizm teşvik edilerek, ülke gelirine katkı sağlanacaktır" dedi.

Hopa Deniz Hudut Kapısı yoluyla ülkeye giriş yapan yabancı turistlerin günübirlik girişlerinde vize ve harç ödemeden Artvin ve çevre illeri gezebileceklerini ve konaklayabileceklerini belirten Kırlı, "5682 Sayılı Pasaport Kanunu'nun 6. Maddesi'nde, "Başka memleketlere gitmek üzere yola çıkmış olan veya sırf turizm, tenezzüh maksadıyla münferit veya müşterek pasaportla seyahat eden yabancıların, vizesiz olarak Türk liman ve hava istasyonları bulunan şehirlere mahalli emniyet makamlarının müsaadesi ile inip gezerek, geceleyebilecekleri" hükmü bulunmaktadır. Uygulama grup turizmini teşvik ederek, turizm gelirlerine katkı sağlayacaktır. Bu uygulamayla, Hopa Deniz Hudut Kapısı'ndan ülkemize gelen yabancı turist ve gemi mürettebatı, vizeye tabi ülke vatandaşı olsalar bile, pasaportlarını liman polisine bırakmak suretiyle, ilimizi ve çevre illeri gezebileceklerdir" diye konuştu.

Uygulamanın limana inildikten sonra ertesi günü saat 00.00'e kadar geçerli olduğunu kaydeden Vali Kırlı, turistlere Liman Şehri İzin Belgesi düzenleneceğini söyledi. Uygulama hakkında Batum Başkonsolosluğu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Hopa Park Denizcilik Liman İşletmeleri Müdürlüğü'nün bilgilendirildiğini ifade eden Vali Kırlı, "Özellikle komşumuz Gürcistan'dan yapılacak günü birlik gezi ve ziyaretlerde bir canlanma, bir artış bekliyorum" şeklinde konuştu

iha-artvin
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 12:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?