22
Mayıs
2024
Çarşamba
HOPA - ARTVİN

Kadir İnanır'dan vefa örneği

Ünlü oyuncu Kadir İnanır, Karadeniz müziğinin efsane sesleri arasına katılan ve kanserden hayatını kaybeden Kazım Koyuncu’nun mezarını ziyaret etti.

Artvin’de bulunan İnanır, bir vefa örneği göstererek Koyuncu’nun Hopa İlçesi’ndeki mezarına gitti. İnanır’ı Koyuncu’nun annesi Canan, babası Hüseyin Koyuncu karşıladı.

Koyuncu’nun Yeşilköy Köyü’ndeki mezarına annesi ve babası ile birlikte giden Kadir İnanır burada duygulanan Canan ve Hüseyin Koyuncu’yu teselli etti.

İnanır, "Kazım Koyuncu ülkemizin yetiştirdiği ender değerlerden biriydi. Ömrünün en verimli çağında aramızdan ayrıldı. Kazım, ülkemizin dünya çapında tanıtımında önemli bir rol üstlenecek kapasiteydi. Kendisini eğitmiş, kaliteli bir sanatçıyı Türkiye’nin ve ailesinin bu kadar erken kaybetmesi gerçekten üzücüdür. Siz oğlunuzu kaybettiğiniz için üzülün ama ölümsüzleştiği için de sevinin. Bakın İstanbul’da Kazım Koyuncu Kültür Merkezi açıldı. Ben de buranın kurucuları arasında bulunuyorum. Bundan güzel bir şey olabilir mi" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 09:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?