19
Mayıs
2024
Pazar
HOPA - ARTVİN

Liman deposunda sinema

Artvin’in Hopa ilçesinde düzenlenen 1. Kafkas Film Günleri önceki akşam düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Kopmuş Plajı’nda yapılması planlanan ancak havanın yağmurlu olması nedeniyle Hopa Liman İşletmeleri’nde gerçekleştirilen açılış törenine Hopalıların ilgisi yoğundu. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı açılış töreninde, Türkiye’nin en iyi caz piyarnistlerinden Ayşe Tütüncü ile kadın kemençe ustası İlknur Yakupoğlu birlikte sahne aldılar. Daha sonra da Karadeniz müziğinin usta ismi Birol Topaloğlu ekibiyle birlikte hareketli şarkılar söyledi.

Açılış gecesinde konuşan ‘Sonbahar’ filminin yönetmeni Özcan Alper ve Birol Topaloğlu’nun yerel yöneticileri sanata destek olmaya çağırmaları davetleler tarafından alkışla karşılandı. Sinema salonu olmadığı için liman işletmelerine ait bir depoyu sinema salonuna dönüştürdüklerini belirten Alper, en kısa sürede kenti bir kültür merkezi kazandırmaya çalışacaklarını söyledi.
Açılış töreni, Hopalı yönetmen Özcan Alper’in bol ödüllü filmi ‘Sonbahar’ın gösterimiyle son buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Hopa’da bulunan Biryaşam Kültür ve Ekoloji Derneği ve Kuzey Film tarafından desteklenen 1. Kafkas Film Günleri, Gola Kültür ve Ekoloji Derneği’nin düzenlediği 4. Yeşil Yayla Festivali’nin işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Etkinlikte, Türkiye, Azerbaycan, Ermeristan, Rusya ve Gürcistan’dan filmler gösterilecek. (Kültür Sanat)

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 15:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?