19
Mayıs
2024
Pazar
HOPA - ARTVİN

Sevenleri onu unutmadı

SEVENLERİ KAZIM KOYUNCU’NUN MEZARI BAŞINDA BULUŞTU

Ünlü sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 5. yılında memleketi Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy'deki mezarı başında anıldı.

Sevenlerinin yanı sıra demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri de Koyuncu’nun ölüm saati 12.55’te mezarı başında buluşurken, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kazım Koyuncunun mezarı başında yapılan törene genç müzisyenin ailesi, müzisyen arkadaşları, İstanbul’dan Kazım Koyuncu Kültür Merkezi çalışanları, Gürcistan’dan gelen yazarlar Gurı Otobaıa ve Laşa Gvasalia da katıldı.

Törende konuşan Kazım Koyuncu’nun müzisyen arkadaşı Laz Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Barış Beşli Kazım Koyuncu’nun sahillerin, derelerin katledilmesine, dilimizin ve kültürümüzün yok oluşuna karşı çıktığını ve sevenlerinin de bu yolda mücadele vermesi gerektiğini belirtti.

Kazım koyuncu’nun evrensel bir sanatçı olduğunu hatırlatan Hasan Bilgin, “Kazım Koyuncu yüreklerde, gönüllerde ölümsüzleşti. Kazım Koyuncu bundan sonrada unutulmayacak, Kazım Koyuncu'yu, bizler-sevenleri yaşadığımız sürece yaşatacağız ve çocuklarımıza da yaşattırmayı öğreteceğiz” dedi. Hasan Bilgin daha sonra Kazım Koyuncu anısına yazdığı şiirini alkışlar arasında okudu.

Anne Hüsniye Koyuncu'nun tören boyunca gözyaşlarını tutamadığı ve duygulu anlar yaşadığı gözlerden kaçmazken, Trabzon'dan gelen çok sayıdaki Trabzonspor taraftarı da sanatçının mezarı başında gözyaşı döktü.

Tören sonrası aile adına bir konuşma yapan Kazım Koyuncu’nun ağabeyi Hüseyin Koyuncu törene katılanlara teşekkür etti.

SEVENLERİ KAZIM KOYUNCU’NUN MEZARI BAŞINDA BULUŞTU
SEVENLERİ KAZIM KOYUNCU’NUN MEZARI BAŞINDA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 20:30:20
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 18:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?