23
Mayıs
2024
Perşembe
HOPA - ARTVİN

Sondaj çalışması temmuzda başlıyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, ’Temmuz ayında Artvin’in Hopa İlçesi açıklarında sondaj çalışmaları başlayacağını belirterek,  Yörede petrol arama çalışmalarını yürüten BP firmasının, Trabzon-Hopa arasında helikopter servisi yapmak için Trabzon Havaalanı’ndan yer kiraladığını söyledi.

Aykan, "Bütün bu faaliyetler Karadeniz’in merkezi olan Trabzon’da ekonomik aktivite gelecek günlerde artacağını göstermektedir.’’ dedi.

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Avrasya Bölgesi’ndeki gelişmelerin Türkiye, Doğu Karadeniz ve Trabzon’un geleceğini yakından ilgilendirdiğini kaydetti.
Beş trilyon dolarlık petrol ve doğalgaz potansiyelini bünyesinde barındıran Kafkasya ve Orta Asya’nın dünyaya açılan en önemli kapılarından birinin Karadeniz olduğunu belirten Aykan, İran ile ABD arasındaki gerginliğin Trabzon Limanı’nı stratejik konuma taşıyabileceğini ifade etti.
Aykan, Karadeniz’deki petrol arama çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

’’Temmuz ayında Artvin’in Hopa İlçesi açıklarında sondaj çalışmaları başlayacaktır. Yörede petrol arama çalışmalarını yürüten BP firması Trabzon-Hopa arasında helikopter servisi yapmak için Trabzon Havaalanı’ndan yer kiralamıştır. Bütün bu faaliyetler Karadeniz’in merkezi olan Trabzon’da ekonomik aktivite gelecek günlerde artacağını göstermektedir.’’
Aykan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretlerinde karşılıklı verilen mesajların bütün dünya ülkelerinin dikkatini Karadeniz Bölgesi’ne çektiğini de kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 14:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suleyman s. IP: 88.239.53.xxx Tarih : 10.11.2006 16:10:15
bızden petrol cıkmaz.daha dogrusu cıkartmazlar. bp denen sey bir ingiliz fırması .en buyuk somurge devlet.nıye onlar arıyor???? turkıye cok zengın ama hep yoluna tas konyor cok oyounlar oynanıyor ulkemız ıcın ınsanlar mezheptı dındı derken mıllet glıp bızım topragımızı ıslıyor karına bakıyor.hayırlısı olsun????