30
Nisan
2024
Salı
MERKEZ - ARTVİN
Belediye Sayfaları
Nufus
168.092
Yüz Ölçümü
7.359
İlçe Sayısı
8
Vali
Nufus
32.827
Yüz Ölçümü
0
Belediye Sayısı
37
Köy Sayısı
0
Kaymakam

Artvin Milli Parkları


Hatila Vadisi Milli Parkı (Merkez)

Artvin İl Merkezinden 10 km.lik stabilize bir yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Hatila Vadisi’nin gerek ilginç jeolojik ve jeomorfolojik yapısı ve gerekse özgün bitki toplulukları yöreye ülkemizde nadir rastlanan bir alan özelliğini vermektedir.Ayrıca bu doğal öğelerin birleşimi sonucu eşsiz peyzaj güzellikleri ortaya çıkmaktadır.


Sahara-Karagöl Milli Parkı (Şavşat)

Sahara-Karagöl Milli Parkı

Şavşat İlçesi sınırları içinde bulunan Karagöl-Sahara Milli Parkı iki ayrı sahadan oluş- maktadır. Sahara, Şavşat ilçesine 17 km. uzaklıkta olup Şavşat-Ardahan Karayolu üzerindedir. Orman örtüsü, ladin ve göknarlardan meydana gelmiştir. Yörede antroprojen step karakterinde sahalar geniş alanlar kaplamaktadır. Kocabey yaylası ve çevresinde alpin zona ait bitki türlerine rastlanmaktadır.


Gorgit-Efeler Tabiatı Koruma Alanları

Gorgit-Efeler Tabiatı Koruma Alanları

Doğal yaşlı ormanı, her biri anıt olma özelliğine sahip ağaçları bünyesinde barındıran ve dünya doğal koruma kriterlerinden son derece önemli parametre olan Doğal Eski Ormanlardandır. 3200 mm. Yıllık yağış ve sürekli bağıl nemin egemenliği altında derin vadiler boyunca yükselen bakir bitki örtüsü ile bir Yağmur Ormanı Ekosistemidir.
 

Kenthaber Kültür Kurulu

Fotoğraflar, www.artvin.gov.tr adresinden alınmıştır.
 

Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 11:29:06
Güncelleme :20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:48:23

Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?