16
Mayıs
2024
Perşembe
SAVŞAT - ARTVİN

35 köyün yol sorunu çözüldü

Artvin’in Şavşat ilçesinde Köydes kapsamında yürütülen çalışmaların belirlenen program dahilinde tamamlanabilmesi için Kaymakam Serdar Kaya, İlçe Özel İdare Müdürü İbrahim Altun ve Köy Hizmetleri Şantiye Şefi Adnan Taşdemir incelemelerde bulunuyor.

Kaymakam Serdar Kaya, ilçeye bağlı köylerde yapılmakta olan asfalt ve beton yol çalışmalarını her gün takip ederek, bizzat yerinde kontrol ediyor. Şavşat’ta Köydes kapsamında sürdürülen çalışmalara ilişkin bir bilgi sunan İlçe Özel İdare Müdürü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı İbrahim Altun; bu yıl içerisinde yapılması planlanan bütün işlerin zamanında bitirileceğini belirtti.

Müdür İbrahim Altun, “Geçen yıldan bu yıla devreden 14 tane işle birlikte bu yıl içerisindeki yapılması programlanan işlerin tamamı yapılarak önümüzdeki yıla sarkmayacak. 4 aylık süre içerisinde planlanan hedefe ulaştık. Son 4 ay içerisinde 50 kilometre beton ve asfalt yol yaparak gurup köylülerimizin yol sorununu büyük bir bölümünü çözdük. Bu yıl içerisinde yapmış olduğumuz çalışma Şavşat tarihinde yapılan en büyük yol çalışmasıdır.”dedi.

Şavşat’a bağlı köylerde yapılan çalışmalar neticesinde Çoraklı, Pınarlı, Köprülü ve Arpalı grup yolları tamamlanarak yaklaşık 35 civarında köyün yol sorunu çözülmüş oldu. Geriye kalan yolların ise en kısa zamanda alt yapı çalışmaları yapılarak önümüzdeki zamanlarda asfalt ve betonlaşması yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 11:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?