23
Mayıs
2024
Perşembe
SAVŞAT - ARTVİN

Alternatif turizme büyük ilgi

Şavşat İlçesi’ne bağlı Meydancık Beldesi’nde alternatif turizm çalışmaları kapsamında belediyenin katkılarıyla düzenlenen ev pansiyonculuğu kursu sona erdi.

Köyde düzenlenen kursta evlerini pansiyon olarak kullanmak isteyen vatandaşlara Kültür ve Turizm Bakanlığı eğiticileri Dönüş Koçak ve Sibel Akçağlayan ile Artvin Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görevli Muhammet Bilgin tarafından bir hafta eğitim verildi.

Ev pansiyonculuğuyla ilgili kat hizmetleri, yeme-içme, servis ve ön büro konularında teorik bilgiler verilen kursiyerlere, uygulamalı eğitim de verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun Altınay, kursu Artvin’de konaklama işletmelerinin niteliklerinin iyileştirilmesi, mevcut çalışanların gelen konukları en iyi şekilde ağırlamaları ve geleneksel kültür değerleri içinde hizmet verilmesini sağlamak amacıyla düzenlediklerini belirterek, "Konaklama imkanlarının henüz yeterli düzeyde olmadığı ilimizde, sürdürülebilir turizm anlayışı içinde yerel halkın turizm eğitimi alması ve turizme yönelmesi, bölgemizde turizmin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

Meydancık Belediye Başkanı Nurettin Sancar’ın da zaman zaman takip ettiği kursa, evlerini pansiyonculuğa açmak isteyen Meydancık ve köylerinden 29 kişi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 13:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?