19
Mayıs
2024
Pazar
SAVŞAT - ARTVİN

Artvin: Şavşat güzelini seçti

Festival kapsamında yapılan yöresel şiirlerin ön planda tutulduğu şiir yarışmasında Esen Usta "Yanarım" adlı şiiri ile 1. olurken, Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nda ise 75 kişi arasından Birgül Aydın 1. oldu.

Bu yıl ilk defa düzenlenen festival güzeli seçiminde, yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan Şavşat Maden Köyünden Selda Uzun (24) jüriden tam puan alarak 1. oldu.  Festival güzeli Selda Uzun’a ilçe esnafı tarafından çok sayıda hediye verildi. Hediyeler karşısında şaşıran Uzun, "Artık çeyizimi sizlerin ve güzelliğim sayesinde tamamladım" dedi.


Meydancık Belde Belediye Başkanı Nurettin Sancar ise "Meydancık sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik demektir. Burada dostluk ve kardeşlikten ayrı hiçbir şey düşünülemez. Festival alanında bütün alt yapıyı halkımıza yakışır bir şekilde yaptık. Festivalimizin en kalabalık festival olması bizi mutlu etmektedir. Bu kalabalığı görünce daha çok şeyler yapmamızın gerektiğine inandık" diye konuştu.


Yöresel ürünlerin ve kıyafetlerin tanıtıldığı festivalde, halk tarafından satışa sunulan bütün ürünler kısa sürede tükendi.


Festivalin son günü sahne alan sanatçı İsmail Türüt, kalabalığı görünce şaşırdı ve ekibine dönerek, "Biz bir konser klibi çekecektik onun için en uygun yer, en kalabalık ve coşkulu insan burada var. Burayı nasıl düşünemedik" diyerek Belediye Başkanı Nurettin Sancar’ı yanına çağırdı ve konser klibini burada çekeceğini söyledi. Türüt, daha sonra birbirinden güzel türkülerini seslendirdi.

iha-artvin
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 10:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?