18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAVŞAT - ARTVİN

Artvin: Şavşat'ta aile dramı yaşanıyor

Ailenin geçimini temin edecek baba Atilla Çelik (35) ise bir süre önce üzerine odun düşmesi sonucu yaralandı ve belden aşağısı tutmuyor. Anne Perihan Çelik ise hasta olan aile fertlerinin bakımıyla ilgileniyor. Çelik Ailesi’ne mensup 6 çocuktan 3 aylık Berivan da hastalıktan gözünü açamıyor. Çocukların en büyüğü olan Ayşe (12) ise kardeşlerinin bakımına koşuşturuyor. Çocuklardan Ayşe ve Sevim (8) nüfusa kayıtlı. Çelik Ailesi’nin nüfusa kayıtlı olmayan 4 çocuğu ise Nevin (6), Hüseyin (5), Pınar (2) ve Berivan.

Sivas’tan bir süre önce tatil için köyüne gelen Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Gizem Özturan tarafından ilk defa basın mensuplarına duyurulan aile için, herkesin bir şeyler yapmaya çalıştığı ancak yapılanların yeterli olmadığı ifade edildi. Şavşat Devlet Hastanesi Başhekimi Erdoğan Çolak, aile fertlerini ambulansla alarak hastanede muayene ettirirken, Şavşat Kaymakamlığı’nın aile için yapacağı 250 milyon lira para yardımını almak için aile fertlerinden kimse maddi imkansızlıklar sebebiyle ilçeye gidemedi. Evin yapımı için ise resmi kurumlardan istenen yardıma Orman Müdürlüğü’nden olumlu cevap geldi. Orman Müdürlüğü aileye ev yapılması halinde ağaç temin edecek.

Bu arada geçtiğimiz günlerde tatilini geçirmek üzere Artvin’e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın söz verdiği nakit para yardımı ise henüz ailenin eline geçmedi.
Maddi imkansızlıklar sebebiyle oturdukları mekanı ev haline getiremediklerini anlatan baba Atilla Çelik, "Evin biran önce tamir edilmesi lazım. Çevreden konu komşu yardım ediyor. Evde 3 kişi yatalak durumda. Eşim bizimle ilgileniyor. Çocuklarla ise 12 yaşındaki kızım ilgileniyor. Bu arada en azından benim yatalak durumdan kurtulmam için tedavi edilirsem, maddi olarak katkıda bulunamasam bile aileme faydam olur. Yeşil kartımız tedavi ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Ama geçim konusunda ve evimizin şu anki durumu itibariyle sıkıntılarımız var. Yetkililerin bize yardımcı olacaklarını biliyoruz. Ancak birimizin gidecek hali dahi yok. Yetkililer ve hayırseverlerden isteğimiz evimizin oturulabilir duruma getirilmesi ve gerekli bir kaç parça eşyanın alınması konusunda yardım bekliyoruz. Önümüz kış, yoksa biz bu halde ne yaparız?" diye dert yandı.

iha-artvin
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 11:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?