16
Mayıs
2024
Perşembe
SAVŞAT - ARTVİN

Engellilerin gecesi büyük ilgi gördü

Artvin'in Şavşat ilçesinde geleneksel olarak bu yıl üçüncüsü düzenlenen Engelliler Şöleni, Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı.

Sanatçı Mustafa Sırtlı ile Bedensel Engeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Nurbay Usta'nın organize ettiği şölende, bedensel engelli sanatçı Aydoğan Can, şarkıları ile hüznü ve mutluluğu bir arada yaşattı.

Şölene DP Artvin Milletvekili adayı Adnan Çeltikçioğlu, CHP Artvin Milletvekili adayı Adil Yazar, Belediye Başkanı Naci Köroğlu, Emniyet Amiri Bülent Ay, Hakim Hasan Kadir Yılmaztekin, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Nüfus Müdürü Nurhan Subaşı, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Bülbül ile konsere katılmak üzere İsviçre'den gelen çok nefesli çalgılar sanatçısı Ziyettin Aytekin, ses sanatçısı Halit Doğruel, yöresel sanatçı Zafer Tek Gümüş Engelli Aydoğan Can, görme özürlüsü Mustafa Arslan, Hatice Taştan, Hopa Özürlüler Dernek Başkanı Niyazi Yılmaz ile program yapımcısı Mustafa Sırtlı katıldı.

Gecede açık artırma usülü ile maket evi bin 700 ytl ile satın alan ilçe esnafl Erol Karagöz, aldığı evi engeli Aydoğan Can'a verdi. Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı gecede, engelliler bir gecelikte olsa bir araya gelmenin ve kaynaşmanın mutluğunu yaşadılar.

Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Nurbay Usta, “Geleneksel hale getirilen bu etkinliğimiz Türkiye'nin hiçbir yerinde yapılmıyor. Yaşadığımız dünyada, engellilerin en az başkaları kadar eğlenceye hakkı olduğu ve dünya nimetlerinden faydalanma haklarının olduğun dikkat çekiyoruz. Bu insanları yılda bir kez olsa da evlerinden çıkarılarak eğlendirmek istedik.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 10:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?