18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAVŞAT - ARTVİN

Hayvan otlatırken ayı saldırdı!

AYININ SALDIRISINA UĞRAYAN ŞAHIS HASTANELİK OLDU

Artvin'in Şavşat ilçesinde ayının saldırısına uğrayan bir kişi, yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, Şavşat ilçesine bağlı Pınarlı köyünde meydana geldi. Erkan Yıldız (34) adlı kişi, ayının saldırısına uğraması sonucu göğüs, kol ve bacak kısmından yaralanırken, ayıdan boğuşma sayesinde kurtulabildi.

Hastanede tedavi altına alınan Yıldız, ayı ile boğuşma sırasında ayının kendisini öldüreceğini hiç düşünmediğini belirterek "Yenileceğimi ayının beni öldüreceğini hiç düşünmedim" dedi.

Yıldız, bir yakını ile birlikte kendilerine ait arazide hayvanları otlatmak için evden ayrıldığını, Pınarlı köyü Boztoprak mevkiinde ayının saldırısına uğradığını ifade ederek şöyle konuştu: ''Hayvan otlatıyordum. Ne olduğunu anlayamadım, bir mırıltı sesiyle bir anda ayının saldırısına uğradım." Ayıyla yaklaşık 10 dakika mücadele ettiğini anlatan Yıldız, şunları söyledi: "Ayı sürekli beni pençeledi. Bacağımın yumuşak yerlerini pençeleyip koparıyordu. Darbelerle kan kaybetmeye başladım. Elimi ayının

ağzına soktum, soğukkanlılığımı hiç kaybetmedim. Yenileceğimi, ayının beni öldüreceğini hiç düşünmedim. Ümidimi kesmedim. Ama gittikçe yoruluyordum. Ayıda da büyük bir tedirginlik hissettim. Bir yandan ayı ile mücadele ediyor bir yandan avazım çıktığı kadar bağırmaya başladım. Sonunda ayı beni bırakarak kaçmaya başladı. Yaralı vaziyette cep telefonuyla arkadaşlarımı arayarak durumu anlattım. Daha sonra yakınlarım gelerek beni hastaneye kaldırdılar."

AYININ SAHİBİNDEN ŞİKAYETÇİ

Ayının sahibinden şikayetçi olduğunu belirten Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu an ölmüş ya da sakat kalabilirdim. Bu şikayetimin bir yere varmayacağını biliyorum. Olan vatandaşa oluyor. Ayıyı yaralasaydım ya da öldürseydim 16 bin TL para cezasının yanı sıra hapis yatacaktım. Ama vurmadım şimdi hastanede tedavi görüyorum. Sadece ben değil ilçemizde birçok insan ayıların saldırılarına uğrayarak mağdur olmuştur. Bizim malımız ve canımızın bedelini kim ödeyecek."

AYININ SALDIRISINA UĞRAYAN ŞAHIS HASTANELİK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 12:09:03
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 18:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?