15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAVŞAT - ARTVİN

Meydancık'ta festival zamanı

Artvin'in Şavşat ilçesi Meydancık Beldesinde yapılacak olan Satave Gevrek Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

Bu yıl 11'ncisi düzenlenecek olan Meydancık Satave Gevrek Festivali'nin yapılacağı yer olan Satave de hazırlıklar tamamlandı. 4 Ağustos.2007 Cumartesi günü sabah saat 08.30 da kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival kapsamında yöre kültürünü yansıtmak maksadıyla çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Ayrıca birçok ünlü sanatçı ve yöresel sanatçılar da konser verecek. Şavşat Kaymakamlığı, Meydancık Belediye Başkanlığı ve Meydancık Kültür Turizm Derneği'nin hazırlamış olduğu festivalde bazı yabancı ülke folklor ekipleri de gösterilerini sunacak.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Gevrek yarışması, genç kızlar arasındaki güzellik yarışması, yöresel şiir yarışması, yöresel halk müziği yarışması, çekişmeli geçecek. Bu yarışmalara şimdiden çok sayıda vatandaş müracaat etti. Ayrıca bu yarışmalara ilaveten ilk defa bu yıl gerçekleştirilecek olan 65 yaş üstü ninelerin katılacağı Yayla güzeli yarışması da büyük ilgi çekecek.

Meydancık Belediye Başkanı Nurettin Sancar "Festivaller insanların kaynaşmasını sağladığı gibi özlemlerin hasretlerin giderildiği, barışın sevginin, kardeşliğin, sevginin ve hoşgörünün en üst düzeyde yaşandığı bir yerdir. Bunu bildiğimiz içinde üzerimizdeki sorumluluğun büyüklüğünün bilincindeyiz. Bizden beklentilerin büyük olduğunu bildiğimiz için hazırlıklarımızda bu beklentilere paralel olarak devam etmektedir. 7 den 70 e herkesi memnun edeceğimize inancımız tamdır. Ekibime ve bize çok önemli destekler veren yöre halkına çok güveniyorum. Biz bu festival hazırlığına 10- 15 günde değil bir önceki yılın festivalinin bittiği gün bir sonraki yıl yapılacak olan festival hazırlıklarımız o zaman başlıyoruz. Kararlılıkla hazırlandık. Herkesi bekliyoruz. Biz hiç geriye bakmadık. Meydancığın geleceği için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz Biz bu büyük organizasyonun altından anlımızın akıyla çıkacağız." diye konuştu.

2 gün sürecek olan festival Pazar akşamı sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 09:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suleyman yıldız IP: 88.240.157.xxx Tarih : 2.08.2007 00:05:31
bır haberde festıval son dıyor neden olarak beledıye kapandı dıye festıval sona erermı mılletın çogu festıval zamanı gelmeye çalişiyoornek beni koye davet edenler gıdelim dıyor ama şu an gıdecek durumum olmadıgı için sonra gıdelim dıyor bende festıval geçiyor ben neyapayım koyde dıyom zaten beşsenede 6 senede ancak gıde bılıyom onuda artık bırkere sozun var vasıye dolaysıyla gıdersem odur koyde ev yok bark yok