22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAVŞAT - ARTVİN

Otel ve gazinolara polis denetimi

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde emniyet güçlerinin otel ve gazinolara yaptığı denetimlerde, pasaportlarında usulsüzlük görülen yabancı uyruklu 12 kadın sınır dışı edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Şavşat İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince ilçede bulunan otel ve gazinolara denetim yapıldı. Avukat refakatinde ifadeleri alınan 22 bayanın pasaportlarında yapılan kontrollerde, pasaport kanununa uygunsuz olan 12 kadının sınır dışı edilmesine karar verilirken, diğer kadınlar serbest bırakıldı. Şavşat Devlet Hastanesi'ne sevk edilen bayanlarda yapılan kontrollerde herhangi bir hastalık bulgusuna rastlanmadı. Gürcistan Uyruklu 7, Dağıstan uyruklu 5 olmak üzere toplam 12 bayandan Nana D.'nin (45) ülkeye kaçak giriş yaptığı tespit edildi. Nana D. ile birlikte M.V. (23), T.T. (22), D.B. (26), N.C. (32), N.Z. (38), N.K. (40), S.A. (28) M.B. (20), A.B. (20) K.G. (28), N.J. (36) adlı bayanlardan Gürcistan uyruklular Hopa Sarp sınır kapısına, Dağıstan uyruklu bayanlar ise Trabzon'a götürüldü. Bu arada, sınır dışı edilen bayanlar araçlara bindirilirken basın mensuplarına sözlü saldırıda bulundu. Olaya polis müdahale etti. 

Konuyla ilgili olarak bazı otel ve gazinocular, uygulamadan rahatsız olmadıklarını belirtirlerken, "Otellerimize gelip kalan bayanların pasaportlarında bir usulsüzlüğün olup olmadığını bizler bilemeyiz. Elbette bir uygunsuzluk varsa polisimiz gereğini yapacaktır. Bu bir idari uygulamadır. Adli bir vakanın olmaması sevindiricidir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 19:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali çelik IP: 85.104.161.xxx Tarih : 3.02.2007 22:31:48
gazinolarla ilgili bu denetimler geç kalmış bir uygulama olarak görüyorum...bu denetimlerin daha sıklaştırılarak yapılmasını bekliyor ... İlgili makamlara teşekkür ediyorum.