18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAVŞAT - ARTVİN

Şavşat devletten ilgi bekliyor

Artvin’in Şavşat İlçesi’nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı kurslara gençler büyük ilgi gösterdi.

Kurslarda meslek edinen gençlere Atatürk ilke ve inkılapları, deprem, aile planlanması, sağlık, çocuk bakımı, yemek yapımı gibi konularda da bilgi verildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Behzat Emin, "10 dalda açılan 19 kursa yaklaşık 600 gencimiz devam etmektedir.

Bu yıl Şavşat ve köylerinde İngilizce, bilgisayar, halk oyunları, makine nakış, giyim, kumaş boyama, kuaför, resim iş ve kilimcilik dallarında kurslarımız var. Daha önceki dönemlerde kurslarda öğrendikleriyle işyeri açan gençlerimiz var. Bu bizi mutlu etmektedir" dedi.

Kilim dokumacılığı kursuna devam eden kursiyerler ise, dokudukları kilimleri satmak için destek beklediklerini ifade ederek, "Elimizdeki mesleği değerlendirebilmek için devletin bize sahip çıkmasını bekliyoruz.

Bizler devletten iş değil, imkan istiyoruz. Artık kilimcilik ülke genelinde bitme noktasında. Kilimin pazar alanı olmadığı için gençler bu alana yönelmiyor" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 11:21:35
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 14:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YENER AYDEMİR IP: 212.156.198.xxx Tarih : 4.04.2005 11:45:22
Ben kocaeli Derince Çınarlı İlköğretim Okulunda İdareci olarak görev yapmaktayım. Artvin ve Şavşatlı olmaktan mutluyum Ülkemizde malesef okumak insanların iş sahibi olması anlamına gelmiyor. Onun içinde herkesin eline bir bilezik takmak zorundayız (Meslek anlamında) burdada en büyük görev ilçemizin önde gelenlerine,yöneticilerine düşüyor bu konuda göştermış olduğunuz her türlü çaba için teşekkürler ancak velilerimizinde bilinçlenmesi açısından çalışmalar yapılırsa çocuklarımızı geleceğe hazırlamada eğitimci ve yönetici arkadaşların yapacağı çalışmalar dahada kolaylasır inancındayım. hepinize saygı ve selamlar. ( meydancık Balıklı Köyündenim ) yener Aydemir.