18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAVŞAT - ARTVİN

Şavşat Kaymakamı Yılmaz'dan yeni seçilen muhtarlara öğüt

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde yeni seçilen köy ve mahalle muhtarlarına, Kaymakam Fatih Yılmaz tarafından görev ve sorumlulukları konusunda bilgi verildi.
Belediye Düğün Salonu'nda bugün yapılan toplantıda, Şavşat Kaymakam Fatih Yılmaz, yeni seçilen muhtarlara başarılar dilerken, muhtarların görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgiler verdi. Kaymakam Yılmaz, "Köylere yapılacak işlerin, kanun ve nizamlara uygun olmasına özen gösterin. Sizler, bunları yapmak için görevlisiniz. Yapacağınız işleri önemine göre sıraya koyun" dedi. Yeni çıkacak yerel yönetimler yasasına da değinen Kaymakam Yılmaz, "Bu yasa, bu bağlamda çıkarılmış ve çıkarılacak olan en güzel yasadır. Sağlık açısından köylerinizde insanların sağlığını bozucu şeylerin önüne geçin, çevreye önem verin. Yaşadığınız doğanın değerini bilin" diye konuştu.
İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Mümtaz Güneş de halkla ve muhtarlarla devamlı fikir alışverişi içerisinde olmanın önemine değindi. Güneş, "Bizleri sık sık ziyaret edin. Hizmet bizim için esastır. Köylerinize gelen devriyelerimizle direkt sizler muhatap olun. Hayvan alışverişlerinde küpesiz hayvan ve menşei şehadetnamesi almadan satışlar yaptırmayın. Aranızda suçluların dolaşmasına izin vermeyin. Köylerinizde tutmuş olduğunuz çobanlara, çoban kimlik kartı çıkarın" şeklinde konuştu.
Yabancı işçiler konusuna da değinen Üsteğmen Güneş, "İlçemizde çalışmaları için izne tabi olmayanları, hiçbir işte çalıştırmayın. İzinsiz yardım toplamaya gelenleri mutlaka bize bildirin, misyonerlik faaliyetlerine ve ruhsatsız silah taşınmasına karşı dikkatli olun" dedi.
Toplantıda ayrıca İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay E. Sait Erduran'ın bütün muhtarlara gönderdiği kutlama telgrafları dağıtılarak, köylerin sorunları da ele alındı.
ARTVİN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 23:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?