24
Mayıs
2024
Cuma
SAVŞAT - ARTVİN

Şavşat şenliklere hazırlanıyor

Şavşat'ta 29-31 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Sahara Pancarcı Şenlikleri hazırlıkları tamamlandı. Şavşat'ta, Sahara Pancarcı Şenlikleri'nin yapılacağı alan belediye çalışanlarınca hazır hale getirildi.

Şavşat Belediye Başkanı Adil Aydın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu daha evvel köy ve köyler bazında bir etkinlikti. Biz bunu 16 yıldır organize bir şekilde yapmaktayız. Bu festivali düzenlemekteki ağırlık belediyeye düşmektedir, biz de bunu zevkle yapıyoruz. Bu şenlikler birkaç yüzyıllık geçmişi olan bir etkinliktir. Bu tür etkinliklerin en eskisi Şavşat Pancarcı şenlikleridir. Yapmış olduğumuz hazırlıkların başında katılımcıların yerleştirilmesi, çadırların, ticari alanların ve o alanların yerleştirmeleri yaptık. Ayrıca su şebekesini yeniledik. 90 civarında tuvalet kabinini hizmete soktuk, çevreyi kirletmemek için çöplerin gelişi güzel atılmaması üzere çöpler yarışmalı olarak toplattırılacaktır. Getirdikleri çöp oranının da ödüller verilecektir" diye konuştu.

Çevreye duyarlı ve saygılı bir şekilde hareket edeceklerini belirten Aydın, "Çünkü bölgemiz Türkiye'de bakir doğal alanlardan biridir. Tahrip edilmemiştir kirletilmemiştir. Bu alanları geleceğe daha iyi bir şekilde aktarmak gayreti içerisindeyiz. Halkımızın şenlik alanında rahat edebileceği her türlü tedbir alınmıştır. Sağlık emniyet ve yangın tedbirleri en üst düzeyde olacaktır. Katılımcılardan ricamız tertip komitesinin planlarına uymamalarını istemekteyiz. Herkesin eğlenmeye hakkı var. Saygı ve sevgi anlayışı çerçevesinde bir festival yaşamalarını istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 12:44:39
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 12:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?