18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAVŞAT - ARTVİN

Şavşat'ta festival coşkusu

Artvin’in Şavşat İlçesi Pınarlı Köyü’nde bu yıl 8.’si düzenlenen geleneksel festival renkli görüntülere sahne oldu.
Artvin-Şavşat-Pınarlı Köyü Festivali’nde katılımcılar doyasıya eğlendi. Kaymakam Fatih Yılmaz, bu gibi organizasyonların insanların birbirine kaynaşmasında önemli bir faktör olduğunu belirterek, "Bu bağlamda ilçemiz ve köylerinde yapılan festivallerle halkımızın çok ihtiyacı olduğu birlik, beraberlik ve kaynaşmayı gerçekleştiriyoruz" dedi.
Festivalde yapılan karakucak güreşleri de kıran kırana geçerken, Türkiye’nin çeşitli yörelerinde gelen güreşçiler birincilik için mücadelesi yaptılar.
Müsabakalarda güreşçiler birinci oldu: 30-35 kiloda İbrahim Kitapçı, 35-40 kiloda Mahmut Alican, 40-45 kiloda Hüseyin Kara, 50-55 kiloda Mustafa Kaplanoğlu, 55-60 kiloda Volkan Aktel, 60-65 kiloda Davut Yıldırım, 65-70 kiloda Okay Köksal, 70-75 kiloda Celal Dal, 75-85 kiloda Kenan Gör.
Güreşlerde başpehlivanlığı ise Harun Çiftçi kazandı. Güreşlerde derece alanlara madalya ve para ödülü verildi. Festival kapsamında düzenlenen 3 bin metre at yarışları büyük ilgi gördü.
At yarışında Kurnaz isimli atın sahibi Mehmet Aktel birinci geldi. Çeşitli boylarda yapılan buzağı yarışmasında da ilk 3 buzağının sahibine çeşitli ödüller verildi. Ayrıca festival ağalığını 5 milyar lira karşılığında alan işadamı Nuri Kemal Demirel, festival komitesi tarafından kendisine hediye edilen ata binerek şov yaptı.
ARTVİN - İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2004 Pazartesi 23:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?