19
Mayıs
2024
Pazar
SAVŞAT - ARTVİN

Şavşat'ta şenlik

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde, bu yıl 17.'si düzenlenen "Sahara Pancarcı Şenliği" ilginç görüntülere sahne oldu. 

İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Birol Şimşek, Şavşat Kaymakamı Hasan Yaman, İl Emniyet Müdürü Orhan Ekinci ve diğer daire amirleriyle birlikte şenliğin ikinci günündeki etkinliklere katılan Vali Aydoğdu, Zafer Güngüt'e ait 25 adet fotoğraf ve Resim Öğretmeni Demet Kartal'a ait 10 adet tablonun yer aldığı resim sergisinin açılışını yaptı. Vali Aydoğdu sergi açılışında, "İnşallah bu eserleri uluslararası etkinliklere ve sergilere taşırsınız" dedi. 

Fotoğraf sanatçısı Zafer Güngüt'ten sergi hakkında bilgi alan Vali Aydoğdu, daha sonra Selahattin Bülbül'e ait fotoğraf sergisinin de açılışını gerçekleştirdi. İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'ne ait sergi açılışını da yapan Vali Aydoğdu, burada sergilenen yöreye ait giysi ve araç gereçleri inceleyerek, kurum müdürü Ali Naci Yıldız'dan bilgi aldı. Vali Aydoğdu daha sonra yöresel yemek standını ziyaret etti.
Etkinlikler çerçevesinde 5-9 yaş arası kız çocukları güzellik yarışması yapıldı. Yapılan yarışmada, Buket Kösa "Pancarcı Güzeli", Cansu Köroğlu "Yayla Güzeli", Çağla Ceren "Altunkaya Sahara Güzeli", Hazal Su Durmuş "Dağ Güzeli", Derya Koçak "Köy Güzeli", İrem Karaaslan "Kaymak Güzeli", Kübra Bülbül "Gevrek Güzeli" seçildi. Seçilen güzellere Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, çeşitli hediyeler verdi. 

Bir süre festival alanında davul zurna eşliğinde oynanan şenlik halayını izleyen Vali Aydoğdu ve beraberindekiler festivalden ayrılarak Meydancık Beldesi'nde yürütülen KÖYDES projesi kapsamındaki yol çalışmalarını yerinde denetledi. Vali Aydoğdu, Şavşat Kaymakamı Hasan Yaman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Birol Şimşek, İl Genel Meclis Başkanı Galip Özçelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya ve diğer yetkililerle birlikte ilk olarak Çağlayan Köyü'nde yürütülen içme suyu kanalı ve yol genişletme çalışmalarını inceledi. Aynı güzergah üzerinde bulunan Yağlı Köyü'nde sürdürülen 6 kilometrelik yol genişleme çalışmalarını da yerinde gören Vali Aydoğdu, burada yol genişletme çalışmalarından etkilenen vatandaşların sorunlarını dinledi. 
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2006 Pazar 16:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?