19
Mayıs
2024
Pazar
SAVŞAT - ARTVİN

Şavşat'ta turizm toplantısı

Arvin'in Şavşat İlçesi'nde Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Şavşat Kaymakamlığı tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Hasan Yaman, Kültür ve Turizm Müdürü Dursun Altunay, Artvin Orman Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Peyzaj mimarı Tülay Cengiz, Şavşat İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Bekir Ağırgün, İlçe Emniyet Amiri Ogün Vural, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun Altunay Artvin ve Şavşat'taki turizm çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Öncelikli olarak yapılması ve yapılmaması gerekenlerle ilgili bilgiler sunan Altunay, turizmin ve turistin tanımını yaparken turistik ürünler hakkında sunum yaptı.

Artvin Orman Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Peyzaj mimarı Tülay Cengiz de Şavşat İlçesi'nde 61 köyde turizmle ilgili çalışma yaptığını belirterek, turizm konusunda bölgede yaşayan vatandaşlara çok önemli görevler düştüğüne dikkat çekti. Tülay Cengiz, "Artabilecek yoğun turizm hareketlenmesiyle altyapı atık tesislerin olmaması ve beraberinde getirebileceği sorunlar çok önemlidir. Bu bölgede ekonomik turizmi geliştirmek için imajın oluşturulması gerekir. Bizim gözümüzden kaçırdığımız şeylerin başkaları için önemli olabileceğini unutmayın. Bölgede yapılan festivalleri daha kültürel ağırlıklı olmasına dikkat edilmeli. İnanıyorum ki , 5 yıl içerisinde planlı bir şekilde burada turizme eğilim gösterilirse ekolojik turizm açısından bir patlama olabilir" dedi.

Kaymakam Hasan Yaman da ekolojik turizmin oldukça yeni olduğunu ve 1990 yılından sonra Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, "Dünyada da çok yeni bir kavram. Onun için bunun ne olduğu ne olacağı konularında insanlar bocalamaktadırlar. Çok dikkatli adımlar atılması gerekmektedir. Bölgemizde doğal yapıyı bozmadan turist çekebilecek işler yapmalıyız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 15:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?