28
Mayıs
2024
Salı
SAVŞAT - ARTVİN

Şehit oğul anısına çeşme

ARTVİN’İN ŞAVŞAT İLÇESİNDE ŞEHİT AİLESİ OĞULLARININ ANISINA ÇEŞME YAPTIRDI

Artvin’in Şavşat ilçesinde şehit ailesi oğullarının anısına çeşme yaptırdı.

Artvin’in Şavşat ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu önünde yaptırılan çeşme törenle açıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Şehit Fatih Kemal Yarar’ın kısa bir öz geçmişi okundu.

Şehit Deniz Komando Onbaşı Fatih Kemal Yarar’ın anısına yaptırılan çeşmenin açılışına Kaymakam Salih Altun, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Hasan Şahin, Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, İlçe Emniyet Amiri Fevzi Yıldırım, şehit babası emekli öğretmen Salim Yarar, şehit annesi, yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Fatih Kemal Yarar’ın anısına yaptırılan çeşmenin açılışında konuşan şehit babası Salim Yarar “Oğlum şehit olana kadar benim evladımdı, şehit olduğu andan itibaren Türkiye Cumhuriyetinin evladıdır” dedi. Şehit annesi ise hüzünlendiği için konuşamayacağını söyledi

Kaymakam Salih Altun ise “Şehit olan kardeşimiz şehit olduğu günden itibaren hepimizin evladı hepimizin kardeşidir. Türkiye Cumhuriyetinin evladıdır. Bugün buradaki çeşmenin çeşme olarak görülmesini istemiyorum. Bu bir çeşme değildir. Bu aslında vatanı için gözünü kırpmadan canını feda eden kardeşimizin anısıdır. Bu musluktan su akar akmaz, kış olur yaz olur ama önemli olan buradan her geçişte öğrenci kardeşlerimizin, öğretmen arkadaşların, bu anıyı bu hatırayı taze tutmalarına vesile olan bir eserdir“ diye konuştu.

Şehit babası oğlu anısına yaptırdığı çeşmenin açılış töreninde çeşme üzerindeki bayrağı öperek Okul Müdürü İbrahim Bülbül’e vererek saklamasını istedi.

ARTVİN’İN ŞAVŞAT İLÇESİNDE ŞEHİT AİLESİ OĞULLARININ ANISINA ÇEŞME YAPTIRDI
ARTVİN’İN ŞAVŞAT İLÇESİNDE ŞEHİT AİLESİ OĞULLARININ ANISINA ÇEŞME YAPTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 21:49:02
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 20:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?