18
Mayıs
2024
Cumartesi
YUSUFELİ - ARTVİN

İmamın ailesi perişan

Artvin'in Yusufeli ilçesinde oğluyla birlikte balık avlamak için gittiği Barhal Çayı'nda suya kapılarak kaybolduğu tahmin edilen imamı arama çalışmaları sürüyor.

İlçeye bağlı Balcılı köyünde yaşayan ve imam olan baba Yaşar Sarma (48), 28 Haziran'da sabah namazının ardından çocuğu Recep Sarma (11) ile birlikte balık tutmak için Barhal Çayı'na gitmişti. Baba ile oğlunun geri dönmemesi üzerine yapılan aramada, çayın kenarında Recep Sarma'nın cesedine ulaşılmıştı. Akıntıya kapılarak kaybolduğu sanılan Yaşar Sarma için arama çalışması başlatılmıştı.

Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce 2 dalgıç, 9 kişilik arama-kurtarma ekibiyle Deriner Barajı mevkisinde çalışmalarını yoğunlaştırırken, Yusufeli Kaymakamlığı tarafından oluşturulan 20 kişilik özel ekip de Barhal Çayı'nda arama çalışmalarını sürdürüyor.

Artvin valisi Necmettin Kalkan Yusufeli ilçesine gelerek Çoruh'a düşen imamın köyüne giderek aileye taziye ziyaretinde bulundu. Cesedi bulunan Recep Sarma Bursa'da defnedilirken, babayı arama çalışmaları devam ediyor.
Aile ile bir süre sohbet eden Vali Kalkan, "Devlet olarak bize düşen neyse yapmaya hazırız" dedi.

Yaşar Sarma'nın eşi Güner Sarma da, Vali Kalkan'dan bir an evvel eşinin sağ ya da cenazesinin bulunmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2012 Çarşamba 14:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?