22
Mayıs
2024
Çarşamba
YUSUFELİ - ARTVİN

İstenilen yöne ayarlanan liman

Tek ünite enerji üretimiyle hizmete açılan Borçka Barajı'nda doğa ve su turizmcilerin uğrak yeri haline gelen gölet üzerine Artvin Belediyesi'nce seyyar bir liman kuruldu.


Dünyanın en hızlı akan nehirleri üzerindeki baraj göletinde kurulan liman yukarı, aşağı ve sağa sola kaydırılarak istenilen yöne ayarlanabiliyor.

Seyyar liman, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Konuyla ilgili bilgi veren Liman İşletme Sorumlusu Suat Aktaş, "Dünyanın en hızlı akan nehri olan Çoruh üzerinde liman kurmanın kolay olmayacağını bildiğimiz için, çok araştırdık ve seyyar liman kurmak için karar alındı. Limanımız istenilen yöne 30 metre yukarı ve aşağı çekilebiliyor. Suyun kabarması veya azalması etkilemiyor. 32 bin YTL'ye mal oldu. Suya düşen vatandaşların kurtarılması ve kaybolan vatandaşlarımızı aramak ve su altında balık avlayan ayılardan korunmak için surat teknesi alındı. Kanyonu gezmek için de belediyemizce ücretsiz olarak geziler düzenleniyor" dedi.


Surat teknesiyle can yeleğini takarak Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ile gezinti yapan AK Parti Artvin Millet vekili Ertekin Çolak, "Barajların tamamlanmasıyla ilimiz turizm merkezi olacak. Bu çetin coğrafya gelecekte en gözde bir il olacak. Doğayı sevenleri ve yatırım yapmak isteyenleri Artvin'e davet ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 11:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?