21
Mayıs
2024
Salı
YUSUFELİ - ARTVİN

Umutlar artık tükeniyor

Artvin’in Yusufeli ilçesinde 10 ay önce Çoruh Nehri’ne araçla düşen 2 inşaat mühendisinin bulunması için aileleri umutlarını yitiriyor.

Artvin Barajı inşaatında çalışan mühendisler 28 yaşındaki Orhan Kemal Ulusoy ve 32 yaşındaki Hüseyin Dervişoğlu'nun, 24 Nisan 2011 günü Yusufeli ilçesinde araçla Çoruh Nehri'ne düştükleri tespit edilmişti. 10 aydır süren tüm çalışmalara rağmen mühendislerin cesetlerine ulaşılamazken, Ulusoy’un Erzincan’dan gelen babası İrfan Ulusoy ve annesi Fatma Ulusoy, hemşehrileri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan yardım istedi.

Kayseri’de geçtiğimiz yıl kaybolan 3 çocuğu bulmak için devletin adeta seferber olduğunu ancak 2 mühendis için sağlıklı bir çalışma yürütülmediğini iddia eden Ulusoy ailesi “Kayseri’de çocuklar kayboldu devlet orda kaybolan çocukları buldu ve aileye cesetlerini teslim etti. Biz de çocuklarımızın sağsa sağ olarak ölüyse ölü olarak cesetlerini versinler ve bulsunlar” dediler.

Öte yandan bugüne kadar çeşitli dönemlerde yapılan aramalarda 2 mühendise ait araca ulaşılırken, cesetler bulunamadı. Borçka Barajı'na kadar olan alanda yapılan titiz aramalardan da sonuç çıkmazken, 45 kilometrelik nehir, 40 kilometrelik baraj içi aramalarından şimdiye kadar hiçbir sonuç elde edilemedi

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 14:45:19
Güncelleme :3 Mart 2012 Cumartesi 19:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?