26
Mayıs
2024
Pazar
YUSUFELİ - ARTVİN

Yine aynı nakarat!

YUSUFELİ BARAJI'NDA AYNI NAKARAT

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yıllardır yılan hikayesine dönen ve her siyasinin ve yetkilinin diline dolanan Yusufeli Barajı inşaatı ve ilçe merkezinin taşınması konusunda Artvin'de bir süre önce göreve başlayan Vali Mustafa Yemlihalıoğlu'da geçmiş dönemdeki idareciler gibi benzer ifadeler kullandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, Yusufeli ilçesinde yapılacak olan baraj ile ilgili son virajın dönüldüğünü ve son aşamaya gelindiğini söyledi. Yusufeli ilçesine bir ziyaret gerçekleştiren Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, burada konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yıllardır buradaki baraj konusunda bir belirsizlik devam etmiş. Birkaç ay önce sayın Çevre Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve TOKİ başkanımızla beraber Yusufeli'ne geldik. Bununla alakalı burada bir toplantı yaptık. Yeni yerleşim yeri konusunda TOKİ çalışıyor ama daha sağlıkllı daha güzel bir yerleşim yeri nasıl olur, bu konuda yoğun bir çalışma yapılıyor ve son noktaya getirildi. DSİ Bölge Müdürlüğü'nden de bu konuyla ilgili çeşitli bilgiler alındı. Bu sürecin uzaması Yusufeli'nde yaşayan vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Bu yüzden daha sağlıklı bir sonuç almak için hızlanıldı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuyu yakından takip ettiğini kaydeden Vali Yemlihalıoğlu "Çok uzun bir süreç olmayacak inşallah. Çok kısa sürede bu iş bitmiş olacak. Baraj yapılacak, ancak şuan çaba gösterilen şey Yusufeli'ni daha güzel daha düzgün ve en doğru bir yerde kurma çabasıdır. Bunun alt yapıları sağlam bir şekilde hazırlanıyor. Baraj dediğimiz basit birşey değil, bu bir süreçti ve sona doğru gelindi. Bakınız Deriner Barajı kaç yılında bitecekti, hala bitmedi. Şuan son dönemeçteyiz. Çok yakın zamanda kesin bitiyor bu iş, bundan emin olun. Benim konuştuğum bütün yetkililer 'son dönemeçteyiz, bu iş bitmek üzere' diyorlar. Şavşat tarafındaki iki barajımız, Deriner barajımız ve devamında Artvin Barajı artık son noktaya geldi. Çoruh havzasında 3 tane barajımız yapıldı. Şavşat tarafındaki Bağlık ve Bayram Barajları'nın ihalesi yapıldı. Artvin Barajı son durumda. Deriner bitmek üzere ve Yusufeli Barajı'nın eli kulağında" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 13:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?