19
Mayıs
2024
Pazar
YUSUFELİ - ARTVİN

'Yusufeli Projesi', bölgeye gelişme fırsatları sunuyor

Artvin’in Yusufeli ilçesindeki uzun süreli işsizlerin, kadınların, gençlerin toplumsal entegrasyonuna yönelik geliştirilen “Yusufeli Projesi” sayesinde, bilgiye dayalı teknoloji eğitimi sağlayacak sosyal destek merkezleri kurulacak.

“Yusufeli İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi – YİKGEM” tarafından gerçekleştirilen projeyle, Türkiye’nin muhtelif illerinde istihdam problemi yaşayan ve yatırım olanakları bulamayan kişilerin sosyal entegrasyonuna yardımcı olacak eğitim programının “örnek” çalışması gerçekleşiyor.

Proje sayesinde, Artvin’e bağlı Yusufeli yöresinde ikâmet eden ve de eğitim ve gelişme olanakları olmadığı için işgücü piyasasında yer bulamayanlara, bilgiye dayalı sürekli eğitim fırsatının sunulabilmesi için aktif bir politika geliştirilmesi amaçlanıyor. Kurulacak yeni sosyal destek ve eğitim merkezleri, İnternet gibi bilgiye erişim teknolojilerini kullanarak, bu kişilerin iş bulmalarına, bilgi ve becerilerini artırmalarına yardımcı olacak.

“Yusufeli Projesi” kapsamında yörenin özelliklerine de uygun olarak, “İş Geliştirme”, “Halkla İlişkiler ve İletişim, Pazarlama”, “Bilgisayar Okuryazarlığı”, “Bilgi Teknolojilerinin Kullanılması”, “Yöre Bitki Dokusunu Tanıma”, “Arıcılık” ve “Doğal Bitki Dokusu Üretimi ve Ürün Geliştirme” kursları düzenlenecek. Bunun yanı sıra broşür, veritabanı ve destek malzemeleri (Web tasarımı, uygulama ve bilgi teknolojileri el kitapları) hazırlanacak.

HP Desteği ile Geleceğe Yatırım
Artvin’in Yusufeli ilçesi, yapılmakta olan baraj projeleri nedeniyle sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Doğal koşullarda meydana gelecek değişimler, halen yetersiz olan geleneksel gelir getirici kaynakların ortadan kalkmasına sebep oluyor. HP teknolojileriyle desteklenen bu proje sayesinde, Yusufeli halkının yeni yerleşim bölgesinde değişim sonrası yapı da göz önünde bulundurularak, yetenek ve becerileri yükseltilmiş bir şekilde yaşamalarının ön hazırlıkları yapılmış olacak.

YİKGEM projesinin amaçları arasında, 15 kişilik bilgisayar destekli sınıf eğitimi aracılığıyla, yöre halkının yetenek ve becerilerinin artırılacağı ve bilişim okuryazarlığının sağlanacağı, gerçekten çalışan bir sistemin oluşturulması yer alıyor.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 14:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?