17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

"Pehlivan Traktörler" Kırkpınar'da

Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makinalari A.Ş. firmasının üretimini gerçekleştirdiği yüzde 100 Türk üretimi olan ve "Türk Pehlivanı" ismi ile ünlenen "Hattat" traktörlerinin tanıtımı yapıldı.

Edirne'ye bağlı Kırkpınar'da Avrupa'da "Türk pehlivanı" adıyla ünlenen "Hattat" traktörlerinin tanıtımını gerçekleştiren Hattat Tarım Makinaları A.Ş. yetkilileri, "Hattat" traktörlerinin "Türk Pehlivanı" ismi ile anılmasının sebebini, güçlü ve dayanıklı olmasından kaynaklandığını belirtti. Hattat Tarım fabrikalarında, otomatik boyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile en son teknoloji kullanılarak üretim yapıldığını ve yıllık 20 bin traktör yapacak kapasitede bir tesise sahip olduğu belirten Hattat

Tarım Makinaları A.Ş. yetkilileri, üretilen traktörlerin pehlivan olarak yurtdışında tanınması ise aynı zamanda ata sporumuzun halen yurt dışında büyük ilgi gördüğünün en güzel göstergesi olduğunu belirtti.

Hattat traktörlerinin ihraç edildiği ülkelerde büyük ilgi gördüğünü, Polonya'da 2 ay içerisinde yılın traktörü ve en iyi traktör tasarımı ödülünü kazandığını belirterek, yüzde 100 Türk mühendisler tarafından üretime hazırlanmış olan "Hattat" traktörlerinin böylesine büyük başarılara imza atmasından büyük gurur duyduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 18:15:02
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 17:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?