18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Umre kafilesi uğurlandı

Bartın'dan 40 kişilik Umre kafiyesi uğurlandı.

Kutsal topraklarda umreye giderek dini görevlerini yerine getirmek isteyen 40 Bartınlı için, kapalı pazaryerinde uğurlama töreni yapıldı.Uğurlama törenine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu ve İkbal Turizm Yetkilisi Metin Atik ve çok sayıda vatandaş katıldı. 40 kişilik kafile 21 gün boyunca kutsal topraklarda kalacak.

Törende bir konuşma yapan Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, "Dünyada Tat alınacak şeyler vardır. Ama bir Hac uğurlaması, Umre uğurlaması konusunda alınan Tat gibi bir Tat yoktur. Bugün ben bu duygu içerisindeyim. Allahın yolu diye tanımladığımız mukaddes yolculuğa gitmeyi karalaştırıp, bu noktaya gelen kardeşlerimi özellikle tebrik ediyorum. Bu bir inanç ve iman göstergesidir. İsteseydiniz gitmezdiniz. Bu yolda harcayacağınız parayı başka yerde de harcayabilirdiniz. Ama içinizdeki duygu ve iman sizi o bölgelere yöneltiyor. Bu açıdan karalılık gösteren umreci kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İkbal Turizm'e teşekkür ediyorum" dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "O mübarek yerlere bizimde selamımızı da götürün. Rabbim gitmeyi de herkese de nasip eylesin. İnşallah sağlıcakla gidip, sağlıcakla döneceksiniz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından Kafile Başkanı Erdal Koşmaz dua yaptırdı. Daha sonra Umre kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2014 Çarşamba 17:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?