22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

100 metre ile hayata bağlandı

100 METRE İLE HAYATA BAĞLANDI

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen grizu faciasında 19 arkadaşını kaybeden Muhsin Arıçiçek, 100 metre uzaklıkla hayatta kaldığını söyledi. Arıçiçek, grizunun patladığını sonradan anladıklarını ifade etti.

Gündüzleri ocakta dinamit patlatıldığını belirten Muhsin Arıçiçek, ölen arkadaşları ile arasında 100 metre olduğunu ifade etti. Her gün olduğu gibi işe başladıklarını belirten Arıçiçek, şöyle konuştu: "Çok geçmeden bir gürültü oldu ve her taraf duman oldu. Patlama olduğu zaman yere yapıştık. Patlamanın hızı düştüğü için fazla etkilenmedim. Ben ve yakınımda bulunan arkadaşlarımız hep birlikte kendimizi dışarı attık. Sonra bizi hastaneye götürdüler. Grizu patladığının sonra farkına vardık. Kontroller her zaman oluyordu. Dinamit her gündüz vardiyası oluyordu. Kesinlikle ihmal var. Şu an ocağa yeniden girebileceğimi bilemiyorum. Üzüntümüz büyük."

Yıllarca Bursa Mustafakemalpaşa'daki maden ocağında çalışan ve dört yıl önce emekli olan maden işçisi Mehmet Dönmez de önceden ocağın çalışma şartlarının iyi olduğunu söyledi. Bölgede çalışan diğer maden işçileri de ocakta ihmal olduğunu, çalışma şartlarının yerine getirilmediğini iddia etti.

100 METRE İLE HAYATA BAĞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 14:39:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 14:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?