17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

100 yıl su sorunu yok

Küresel ısınma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Türkiye'de, önümüzdeki yaz mevsiminde kuraklık beklenirken, Bartın'ın Ulus İlçesinde önümüzdeki 100 yıl için su sorunu bulunmuyor. 

Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, çevre belediyelerin yaşayacağı su sıkıntısında yanlarında olacaklarını kaydetti. 

Ulus Belediye Başkanlığı Küresel Isınma tehlikesi karşısında önlemlerini aldı. Kış mevsiminde mevsim normallerini yaşayan Ulus İlçesi'nde, Belediye Başkanlığı tarafından açılan 2 keson kuyu sayesinde ilçenin önümüzdeki 100 yıllık su ihtiyacına çözüm bulundu. Su kesintilerinin yaşandığı zamanlarda bile jeneratör sayesinde ilçeye su verilebiliyor. Ulus İlçesinin küresel ısınmadan etkilenmemesi için keson kuyular yardımıyla çözüm üretildiğini belirten Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus,"Belediye olarak halkımızın küresel ısınmadan mağdur olmaması amacıyla çalışmalar yaptık. Hazırladığımız projeleri, etüt çalışmalarının ardından hayata geçirdik. Sonuçta projeler sayesinde gerekli su kaynaklarını temin ettik. En ufak bir su arızası sebebiyle oluşan kesintilerde bile halkımızı susuz bırakmıyoruz. Keson kuyuların yanına koyduğumuz jeneratörler vasıtasıyla ilçe susuz kalmıyor. 

Planlamalarımıza göre önümüzdeki yüz yıl içerisinde Ulus'un su sorunu bulunmuyor. Su kaynaklarını yeteri kadar, planlama doğrultusunda kullanırsak, su sayesinde verimli topraklarımızın da yararlanmasını sağlayabiliriz. Ulus halkımızın gönlü ferah olsun. Hatta belediye olarak Bartın ve çevresinde su sıkıntısı yaşayabilecek belediyelerimize de yardımcı olabiliriz. Kimsenin endişesi olmasın" dedi. 

Ulus Belediyesi Garaj Amirliği girişine ve sanayi sitesine kurulan 2 keson kuyu Ulus ilçesi ve ilçeye yakın yerlerdeki su sıkıntısını yüz yıl süreyle ortadan kaldıracak. Uluslular, küresel ısınma tehlikesine karşı gerekli önlemlerini almış olmanın mutluluğunu yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 17:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?