22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

100 YTL isyanı

Bartın’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yardıma muhtaç ailelere bayram yardımı olarak verilen 100 YTL’yi alabilmek için 2 gündür soğukta beklediklerini söyleyen vatandaşlar isyan etti.

Bartın Valiliği SYDV tarafından, Kurban Bayramı öncesinde fakir ve muhtaç ailelere verilen 100 YTL’lik yardımı almak isteyen vatandaşlar, 2 gün boyunca banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman birbirleri ile tartışan vatandaşlar, saatlerce soğukta ve yağmur altında beklediklerini söyleyerek, yetkililere tepki gösterdiler.

Huriye Akay (43) isimli kadın, hasta olmasına rağmen 2 gündür soğukta beklediğini belirterek, "Paraya ihtiyacım olduğu için burada bekliyorum. Kısa süre önce ameliyat oldum. Hastalığım burada tekrarlayacak. Ayakta zor duruyorum. Fakat başka çarem yok" dedi.

Annesi Kezban Altunbasan (64) ile kuyrukta bekleyen Ömer Altunbasan (18) ise, çoğu yaşlı ve hasta olan ihtiyaç sahiplerinin 2 gündür bankanın önünde bekletildiğini ifade ederek, "100 YTL için bizi 2 gündür bekletiyorlar. Biz de insan muamelesi görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Emekli, memur ve işçilerin maaş ödemelerinin yapıldığı Vakıfbank’tan ayrıca SYDV’nin yardımının da ödenmesi nedeniyle uzun kuyruklar oluşurken, polis de banka önünde güvenlik önlemlerini arttırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 14:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?