22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

173 öğrenci sandığa gitti

Bartın Özel Emel Işık İlköğretim Okulu'ndaki 173 öğrenci, Okulun Öğrenci Meclis Başkanını seçmek için sandığa gitti. Verdiği vaatlerde kültürel ve sanatsal etkinlikleri yer veren Alihan Bozkurt 57 oy alarak başkanlığa seçildi.

Özel Emel Işık İlköğretim Okulu toplantı salonunda demokratik bir ortamda gerçekleştirilen seçimlerde Alihan Bozkurt, Beliz Aldatmaz, İpek Nur Kaya, Aybars Kaan Özkan ve Zehra Naz Hacısüleyman başkanlığa aday oldu. Adaylar seçim propagandalarında bir takım vaatlerde bulundu. Kimi başkan adayı okula sanatçı getireceğini, kim geziler düzenleyeceğini söylerken, okulda kültürel ve sanatsal faaliyetler ile okul gezileri düzenleyeceğini vaat eden Alihan Bozkurt, seçmenlerinin daha fazla desteğini aldı.

Birinci sınıflar hariç, 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan toplam 173 öğrencinin oy kullandığı seçimler sonrasında Alihan Bozkurt,. 57 oy alarak Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçildi. Diğer adaylardan Beliz Aldatmaz 53 oy alırken, İpek Nur Kaya da 46 oy aldı. 168 oy geçerli sayılırken, 5 oy geçersiz sayıldı. 3 bış oyun kullanıldığı seçimler sonucunda Okul Meclisi Başkanlığı'na seçilen Alihan Bozkurt, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyeceğini, Emel Işık İlköğretim Okulunun Türkiye'de hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 16:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?