15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

18 Mart şehitleri anma günü

Zonguldak'ta, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri yağış altında gerçekleştirildi.


Çanakkale Zaferi'nin 94'ncü Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında bir tören düzenlendi. Şehitler Anıtı önünde, hafif yağış altında gerçekleştirilen törene protokol mensuplarının yanı sıra Şehit Aileleri ile Kore Gazileri de katıldı.

Törende konuşan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, “Bu vatan için canlarını seve, seve feda eden aziz şehitlerimizin aramızda bulunmayışının derin hüznünü yaşadığımız bu günde askerlik vazifesini yerine getirirken şehit olan tüm evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Aziz şehitlerimiz sizler yattığınız yerde rahat uyuyun, kahraman gazilerimiz gönüllerinizi rahat tutun, şehit kanları ile sulanan bu toprakları, koruma görevini artık biz ve yeni yetişen gençlerimiz almıştır. Dünya döndükçe bu vatan sonsuza kadar var olacaktır” dedi.


Şehitlik Anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından Asma Mahallesi Asri Mezarlığı'nda bulunan Şehitlik'e gelindi. Askerler tarafından mezarlık girişinde şehit ailelerine kırmızı karanfil verildi. Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ile protokol mensupları ve şehit aileleri şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua etti.


Şehitlikte okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından program, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu ‘Çanakkale’ konulu gösterisi ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?