18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

2 kardeşin öğrenme azmi

2 KIZ KARDEŞ 60 YAŞINDAN SONRA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Bartın'da biri 60 diğeri 63 yaşında olan 2 kız kardeş, ilerlemiş yaşlarına rağmen okuma yazma öğrendi. Birbiriyle rekabet eden 2 kız kardeş kısa sürede okuma yazmayı söktü.

Bartın'da, Vali İsa Küçük başkanlığında başlatılan okuma seferberliği devam ediyor. Bartın merkeze bağlı Küçük Kızılkum köyünde oturan Gülsüm Yalçın (63) ve Şadiye Kahraman (60) okuma yazma kursuna gidiyor. 60 yaşından sonra okuma yazmayı söken 2 kız kardeş, birbiriyle rekabet ederek okumayı kısa sürede çözdü. Yavuz Erkmen İlköğretim Okulu'nda açılan okuma yazma kursuna giden kız kardeşler bağ ve bahçeden arta kalan zamanlarında okuma yazma öğrendi. Kız kardeşlerden Gülsüm Yalçın, "Eşim bana yıllardan beri okuma yazma öğrenmemi söylüyor. Ben bir türlü kendimde cesareti bulamıyordum. Bazen de utanıyordum. Ama en sonunda kız kardeşimin de konuşmalarıyla okuma yazma kursuna başladım. Okul Müdürü Celal Denizer'e bize okuma yazmayı öğrettiği için çok teşekkür ediyorum. En büyük hayalim torunlarıma kitap okumaktı. İnşallah ileride kitap da okuyacağım" dedi.

60 yaşındaki Şadiye Kahraman ise, "Aklımız her şeye eriyor. Bütün konuşmaları yapabiliyoruz ama yazamıyorduk. Artık hem okuyor hem yazıyoruz. Bundan sonra ben de ablam gibi torunlarıma hikaye kitabı okuyacağım. Onları da kitap okumaya teşvik edeceğim" dedi.

Okul Müdürü Celal Denizer de, okuma yazma seferberliğinin önemli olduğunu ve ikinci dönem kurslarını ekim ve mart ayları arasında açmayı düşündüklerini söyledi.

2 KIZ KARDEŞ 60 YAŞINDAN SONRA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 09:49:04
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 09:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?