22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

210 kişi canla başla çalışıyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen su baskınlarının olduğu bölgelerde incelemelerde bulundu.


Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ev ve işyerlerini su basan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çalışmaların hızla devam etmesi için gerekli koordinasyonun sağlandığını belirten Başkan Akın, "Sabahın ilk saatlerinde kriz masasını oluşturduk. Su basan ev, işyeri ve sokaklarsa su tahliyesi olabilecek en kısa zamanda tamamlanmaktadır. Vatandaşlardan su baskınları ile ilgili yoğun ihbarlar geliyor. Şu ana kadar 250 civarında ev ve işyerini su bastı. Bartın merkezin yanı sıra mücavir alanımız İnkumu'nda da bazı sokaklarda sıkıntılar var. Hem merkeze, hem de İnkumu'na müdahale ediyoruz. Belediyemizin 210 işçisi, 32 aracının yanı sıra özel sektörden temin edilen 8 kepçe olmak üzere 40 araçla çalışmalar sürüyor" dedi. Önümüzdeki 24 saatte aralıklarla kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirten Başkan Akın, özellikle ırmak kenarlarında bulunan evlerin birinci katlarında ikamet eden vatandaşların gerekli tedbirleri almalarını istedi. Geçmiş yıllarda yaşanan sel afetlerinden Bartınlı vatandaşların çok mağdur kaldıklarını hatırlatan Başkan Cemal Akın, şöyle devam etti:


"Ben de geçmiş yıllarda işyerimde 9 kez sel afetine maruz kalmış bir kişi olarak, bu afetin acısını çok iyi biliyorum. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ancak kentimize son iki gündür yağan yağış miktarı çok yüksek. Bartın Valimiz Sayın Halil Işık ile sürekli temas halindeyiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 21:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?