17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

23 Nisan coşkusu

BARTIN'DA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bartın'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Stadyumu'nda öğrenciler tarafından gerçekleştirilen etkinlikler ile coşkuyla kutlandı.

Öğrencilerden oluşan yaklaşık 240 kişilik bando grubuyla 23 Nisan Çocuk Bayramı şölen havasında sona erdi. Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen etkinliklerde çocuklar yaklaşık 500 kişiden oluşan bir grup halinde halk oyunları gösterileri ve çeşitli gösterilerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bayramda doyasıya eğlendi. Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen törenin son gösterisinde öğrencilerin elindeki trampetlerle sahanın ortasına Türk Bayrağı'nı temsil eden ay-yıldız karakterini çizmesi, protokol mensupları ve izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

VALİ, BELEDİYE BAŞKANINDAN BİLGİ ALDI

Temsili Vali Seçkin Kaymakçı, daha sonra Vali İsa Küçük'e Bartın Irmağı'nın kirliliği ile ilgili ne gibi çalışmalar yürütüldüğünü sordu. Vali İsa Küçük ise bu konuda gerekli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti ve daha detaylı bilgi için Belediye Başkanı Cemal Akın'ı aramasını söyledi. Daha sonra telefonla Belediye Başkanı Cemal Akın'ı arayan Temsili Vali Kaymakçı, Bartın Irmağı'nın temizleme çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Çocuklar için park ve bahçe yapımı çalışmalarını da soran küçük Vali Kaymakçı, Belediye Başkanı Akın'a suların kirli akmasının nedenini de sordu. Belediye Başkanı Akın'dan yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler alan Temsili Vali Kaymakçı, Vali İsa Küçük ve öğrencilerle sohbet etti. Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, "23 Nisan, Türk milletinin emperyalist devletlerin her türlü baskı, zulüm ve işgaline karşı Atatürk'ün önderliğinde egemenliğimizin hakim kılındığı gündür. 23 Nisan 1920, Milli Mücadele tarihinin olduğu kadar, Türk Demokrasi Tarihinin de çok önemli bir dönüm noktasıdır. Ülkemizi ve milletimizi, cumhuriyet ve demokrasiye götüren yolda milli iradenin karşısına dikilmek istenen her set yıkılmış, vurulmak istenen her zincir kırılmıştır. Bilgi ve teknoloji üretimi ve kullanımının hızla yaygınlaştığı günümüzde çocuklarımızı ve gençlerimizi daha nitelikli, özgüvenli bir şekilde yüzyılları kucaklamaya hazırlıklı, insan haklarına saygılı, kendini ifade edebilen nesiller yetiştirmek temel amacımızdır" dedi.

BARTIN'DA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 16:41:01
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 12:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?