17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

265 işçinin sözleşme heyecanı

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ  BAŞLADI

Bartın Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı.

265 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine Belediye Başkanı Cemal Akın, Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Belediye Meclis Üyesi Aykut Oktay Ulu, Yazı İşleri Müdürü Erol Demirkoparanoğlu, Mali Hizmetler Müdürü Hülya Yılmaz, Ruhsat ve Denetim Müdürü Coşkun Altay, Hukuk İşleri Müdürü Kadriye Dika, Mali Hizmetler Müdürlüğü Şefi Birol Demirkoparanoğlu, Personel Şefi Yelda Özcan, Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, Şube Başkan Yardımcısı Tahsin Atayan, işyeri temsilcileri İsa Öztürk, İlyas Gazek, Sedat Karbuz ve Recai Işık katıldı.

Toplu sözleşme için yapılan ilk toplantıda konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın çalışanların maaşlarının gününde ödenmesi prensibi içinde hareket edildiğini belirterek, "Belediye hizmetlerimizi yerine getirmede emeklerini ortaya koyan belediye işçilerimizin alın teri kurumadan emeklerini verme gayesi taşıyoruz. Bu nedenle mali sıkıntılara rağmen önce işçimizin-memurumuzun maaşlarını ödüyoruz" dedi.

Belediye-İş Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar ise Başkan Cemal Akın'a maaşların zamanında ödenmesinden dolayı teşekkür ederek, "2010 yılının ülkemiz ve iş kolumuz için hayırlı olmasını diliyorum. Maaşların zamanında ödenmesi için gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Ancak işçilerimizin sendikal haklarını belli standartların altına da düşürmek istemiyoruz. Dileğimiz bu toplu sözleşmenin masada anlaşma ile tamamlanmasıdır" dedi. Toplu sözleşme görüşmeleri ilk toplantısında 30 madde kabul edildi. Diğer maddelerin 15 Şubat 2010 günü yapılacak toplantıda görüşülmesi kararlaştırıldı.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ  BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 16:16:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 23:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?