22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

31 bin öğrenci karne aldı

Bartın'da, 31 bin 245 öğrenci karne aldı. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, yaptığı açıklamada, eğitimcilere, öğrencilere ve öğrenci velilerine önemli mesajlar verdi.


2008-2009 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt bir açıklama yaptı. Bin 569 derslik, bin 836 okul öncesi, 21 bin 462 ilköğretim, 7 bin 977 orta öğretim öğrencisi olmak üzere 31 bin 245 öğrencinin karne aldığını belirten Yeşilyurt, öğrencilerin hakkettiği tatillerini gönüllerince geçirmelerini istedi.


Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, bugün hep birlikte bir öğretim yılını daha geride bıraktıklarını belirterek "Bartın'da başarılı bir dönemi daha bitirerek güzel bir tatili hakkettiniz. Gayret ve fedakarlıkla çalıştılar. Tüm okul müdürlerimiz ve yardımcılarına, çok değerli öğretmen arkadaşlarıma, annelere, babalara, tüm okul aile birliği yönetici ve mensuplarına, huzurunuzda gösterdikleri bu gayretli, bu fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Atatürk'ün eğitimle ilgili sözlerinden örnekler veren
Yeşilyurt, sözlerine şöyle devam etti: "Geleceğimizin mimarları olacak gençlerimizi, çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Onları çağdaş bilim, teknoloji ve diğer gerekli olan donanımlarla hayata hazırlamalıyız. Aydın, ileri görüşlü, özgüveni, öz benliği güçlü, kendisiyle ve dünya ile barışık, kalbi sevgi ile dolu, kendisine ve çevresine sürekli heyecan veren, sürekli katkı sunan, değişime, gelişime açık, dünyayı kucaklamaya iştiyaklı nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin asıl vizyonu olmalı."


Bu öğretim yılında, okullarda eğitim ve öğretime destek olmak amacıyla il çapında bir çok sosyal, kültürel, sportif etkinlik düzenlediklerini anlatan
Yeşilyurt, şöyle konuştu: "Milli değerlerimizin, etkin bir şekilde özümsenmesi, yaşanması ve yaşatılması için kutlama, anma, gezi, gözlem ve inceleme faaliyetleri yaptık. Başöğretmen Atatürk 'Cumhuriyet çalışkan insanların omuzları üzerinde yükselecektir' diyor. Cumhuriyeti yükseltecek, yüceltecek gençlik, bu başarılara imza atan gençlerimiz, çocuklarımız olacaktır. İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100. yılını çok daha coşkulu, çok daha güvenli, dünya milletleri ile en önlerde yarışan bir nesil ile başarılara başarı katan bir nesil ile kutlayacağız."
Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, SBS ve ÖSS sınavına girecek öğrencilere de başarı dileklerinde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?