17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

32 bin 500 öğrenci karne aldı

BARTIN'DA 32 BİN 500 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Bartın'da 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı sona ererken, toplam 32 bin 556 öğrenci karne aldı.

İlk yarı tatili öncesinde Fatih İlköğretim Okulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Bartın Valisi İsa Küçük, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Salih Armağan Kurgan, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Kısa, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Zafer Kısa, "Sayın Valim okulumuz 1997/1998 eğitim öğretim yılı itibarıyla hizmete açılmış olup 3 yönetici, 41 öğretmen, 1 memur, 2 yardımcı hizmetli, 733 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuza 11 yerleşim yerinden 228 öğrenci taşımalı olarak gelmektedir. Okulumuz kurulduğu yıldan bugüne kadar sosyal kültürel faaliyetlerde ilimizde hep ilklerde olmayı başarmış, voleybolda her yıl il birinciliği başta olmak üzere Türkiye dereceleri mevcuttur. Bizler Fatih İlköğretim okulu öğretmenleri olarak öğrencilerin kişiliğine değer veren, bireysel farklılıkları dikkate alan, bilgi toplumun gereklerine uygun olarak kendilerini geliştirmeyi olanak sağlayan, yetenekleri fark edip onları çok yönlü değerlendirebilen, öğrenmeyi öğreten, öğretmen ve öğrencilerine demokratik bir ortam hazırlayan, velilerinden güç alan, sosyal aktivitelere geniş yer veren, düşündüklerini rahatça ifade edebilen, öğrendiklerini yorumlayabilen,eleştirebilen,okulunda olmaktan gurur duyan, öğretmen, öğrenci ve velilerin memnun kaldığı okul kültürüne sahip olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sayın Valim Fatih İlköğretim Okulunun taşımalı bir okul olduğunu konuşmanın başında söylemiştim. Bugün sizde okulumuza gelirken her gün yaklaşık en az bin kişinin kullanmış olduğu dar ve tek yönlü okul yolumuzdan geldiniz. Okul yolumuzun tek yönlü olması sebebiyle araç trafiğinde sıkışıklık yaşamaktayız. Çocuklarımızın can güvenliğinin bizim için her şeyden daha önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu sebepledir ki çocuklarımızın başına herhangi bir kaza gelmeden bir cana mal olmadan yol sorunumuzun bir anca çözülmesini talep ediyoruz. Belediye Başkanımızın ve Milli Eğitim Müdürümüzün bu konuya hassasiyetle yaklaştığını biliyoruz. Sizden de bu konunun bir an önce çözümlenmesi için desteğinizi beklediğimizi belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bugün bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Valimize, değerli konuklarımıza, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma, bizlerin her zaman yanında olan çok değerli velilerime, bir dönem boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerime, teşekkür eder saygılarımı sunarım" dedi. Okul Müdürünün konuşmasının ardından başarılı olan öğrencilere, protokol tarafından hediyeleri verildi.

Bartın Valisi İsa Küçük, "Fatih İlköğretim Okulu'nun yol sorununu en kısa zamanda çözülecektir. Belediyemizle birlikte en kısa zamanda imar kamusallaştırma yaparak bu sorunu çözeceğiz" dedi.

Vali Küçük, konuşmasının ardından 1.sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı.

BARTIN'DA 32 BİN 500 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
BARTIN'DA 32 BİN 500 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 13:03:03
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 13:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?