17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

32 bin öğrenci ders başı yaptı

Bartın'da 32 bin öğrenci 2008-2009 eğitim-öğretim yılına merhaba dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, öğrenci, öğretmen ve velilere seslenerek, eğitimin ekonomik kalkınmayı desteklediğini, kültürel değerlerin korunmasına yardımcı olduğunu ifade etti.


Cumhuriyet Meydanı'nda 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Milli Eğitim Müdür Hacı Ali Yeşilyurt, öğretmen, öğrenci ve velilere seslendi. Bartın'da 32 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirten Yeşilyurt, "2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle İlköğretim Haftası Kutlama Programı çerçevesinde değerli yönetici ve öğretmenlerimin, sevgili öğrencilerimin ve saygıdeğer velilerimin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Eğitim, bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, kültürel değerleri koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan olmazsa olmaz vazgeçilmez ve ertelenemez bir süreçtir.

Bugün ilimiz genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim olmak üzere yaklaşık 32 bin öğrencimiz eğitim-öğretime fiilen başlamış oldu. Dolayısıyla velilerimiz haklı olarak büyük bir heyecan içerisindedirler. Ülkemizin geleceği olan sevgili yavrularımızın, bu tatlı heyecanına ve mutluluğuna ortak olmuş olacaklar. Bizde eğitim yöneticileri olarak yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlarken, yaşamakta olduğunuz heyecanı ve mutluluğu hissediyor ve yaşıyoruz. Öğrencilerimiz ülkemizin geleceğidir, onları ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek, onları hayata ve üst öğretim kurumlarına hazırlamak gibi anlamlı bir görevimiz vardır. Bu görevi önceki yıllarda olduğu gibi bu öğretim yılında da yeni bir istek ve heyecanla sürdüreceğimize olan inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Güzel ülkemize, güzel ve yararlı insanlar yetiştirmek yolunda vereceğiniz katkının her türlü takdirin üzerinde olduğunu özellikle belirtmek istiyorum" dedi.


SBS sınavında üç öğrencinin türkiye birinciliğini paylaştığını hatırlatan Hacı Ali Yeşilyurt, bu başarıların küçümsenecek bir başarı olmadığını kaydetti. Yeşilyurt, "2007-2008 eğitim-öğretim yılı, her yönüyle özellikle OKS ve SBS düzeyinde başarılı sonuçlar elde edilmiştir. SBS de 3 öğrencimiz Türkiye birinciliğini paylaşmıştır. Bu sonuçlar küçümsenmeyecek kadar sevindirici ve önemlidir. Bartın´da yaşayan herkesi mutlu etmiştir. Bu sonuçların alınmasında büyük katkısı olan tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımıza değerli velilerimize teşekkür ediyor; başarılarının artarak devamını diliyorum. Uzun bir tatilden dinlenmiş olarak dönüyor, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza yeniden kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyorsunuz. Geleceğimizin teminatı olan sizler vaktinizi iyi değerlendirmeli ve çok çalışmalısınız. Şurası iyi bilinmelidir ki, ülkeler arasındaki istikbal yarışı, çocuklarını ve gençlerini en iyi yetiştirenlerin olacaktır.

Geleceği çok iyi gören büyük önder Atatürk, bu sebeple Cumhuriyetimizi sizlere emanet etmiştir. Aydınlık bir gelecek için emanete sahip çıkmaya mecburuz. Eğitim ve öğretim, sadece okulda cereyan eden bir olgu değildir. Eğitimin başladığı yer ailedir. anne-baba eğitim konusunda öğretmen ve yöneticilerle sürekli diyalog halinde olmalıdır. Aile ortamının eğitimdeki bu üstün gücü öğrencinin daha iyi eğitilmesinde faydalanılacak en iyi zemin olarak kullanılabilmelidir. Bildiğiniz gibi ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki bütün öğrencilerin ders kitapları bakanlığımızca bedelsiz olarak okulun açıldığı ilk gün öğrencilerimize teslim edilecektir. Bu büyük ve anlamlı hizmetin yanında eğitim yöneticileri olarak bizlerde sizler için üzerimize düşen görevi bir ekip ruhu içerisinde, azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.
Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Atatürk'ün çizdiği aydınlık yolda ilerleyen, öğretmenler, öğrenci ve velilere yeni eğitim yılında başarılar diledi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?