17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

35 öğrenciyi sevindirdiler

YETİMLER DERNEĞİNDEN ELBİSE YARDIMI

Kurulduğu günden beri hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahiplerini buluşturan Bartın Yetimlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 35 öğrenciyi sevindirdi.

Bartın Yetimlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Serdar İlköğretim Okulu'nda eğitim gören sosyal güvencesi olmayan, ekonomik yönden yardıma muhtaç 35 öğrenciye ayakkabı ve giyim yardımında bulundu. Bartın Yetimlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür eden Serdar İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Ünal, "Her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da yardıma muhtaç durumdaki öğrencilerimize giyim hediye edilerek öğrencilerimiz sevindirildi. Başta dernek yönetimi olmak üzere duyarlı ve hayır sever herkese minnettarız" dedi.

Bartın Yetimlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardım Kabul ve Dağıtım Komisyonu Başkanı Şerife Dilek Çağlar da, "Yardım konusunda son derece duyarlı olan Bartın halkımız bizzat kendileri gelerek derneğin ilgili kişilerine ulaşıp bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadırlar. Derneğimiz ayrıca her yıl 30'a yakın öğrenciye Milli Eğitim'de çalışan öğretmenler vasıtasıyla dernek binasında Türkçe, Matematik, İngilizce ve rehberlik konularında etüd dersleri vermektedir. Ayrıca her yıl kömür ve odun, giyim, gıda, kırtasiye, eğitim, sağlık ve nakdi yardımlar da aksamadan 2006 yılından beri devam etmektedir. 2006'dan beri ayrıca 7 yetim öğrencinim tüm masrafları dernek tarafından organize edilmiştir. Halen 5 yetime burs sağlayıp barınmalarına yardımcı olunmaktadır. Ayrıca 33 yetim çocuk ise gönüllü aileler ile İstanbul gezisi yapılmıştır. Dernek faaliyetleri esnasında bizleri yalnız bırakmayıp desteklerini esirgemeyen Bartın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Bartın Belediyesi, doktorlar, öğretmenler, esnaflar ve herkese şükranlarımızı sunarız. Derneğin hizmetleri her geçen sene gelişerek devam edecektir. 4 yıldan beri faaliyetlerini sürdüren derneğimiz Gazi İlköğretim, Vali Tevfik Başakar İlköğretim Okulu, Sipahiler İlköğretim Okulu, Zafer İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Kocareis İlköğretim Okulu, Çaydüzü İlköğretim Okulu, Arıt Kur'an Kursu olmak üzere yardıma muhtaç yüzlerce öğrenciye çeşitli yardımlar yapılmıştır" diye konuştu.

Dilek Çağlar derneğin yeni binasına geçeceğini belirterek, "Derneğimiz bünyesinde görev alan hayırsever ve fedakar hanımlar, uzak köylere kadar giderek çeşitli yardımlarda bulunmuşlardır. Derneğimiz yakında balıkhane karşısında yeni hizmet binasına geçecektir. İmkanlar artıkça hizmetlerimiz de artarak devam edecektir" dedi.

YETİMLER DERNEĞİNDEN ELBİSE YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 14:30:03
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 18:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?