17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

4. halk şenliği yapıldı

4. HALK ŞENLİĞİ YAPILDI

Bartın Kumlucalılar Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Halk Şenliği'nin dördüncüsü AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç'un katılımıyla Kağıthane Hasbahçe'de gerçekleştirildi.

Kumlucalıların yoğun ilgi gösterdiği halk şenliğine Milletvekili Tunç'un yanı sıra, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Basri Nalbant, Zonguldak Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, Bartın Uluslular Derneği Başkanı Rıdvan Maden, Gaziosmanpaşa Bartınlılar Derneği Başkanı Şükrü Yavuzarslan, Kumluca muhtarları, İstanbul'da yaşayan Kumlucalılar, Bartın ve Ankara Çayırhan'dan gelen çok sayıda Kumlucalı katıldı.

Bartın Kumlucalılar Derneği Başkanı Mehmet Bulut, gelen misafirlere ve şenliğe destek olan herkese teşekkür etti. Dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Bulut, Kumlucalıların birlik ve beraberliğini dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak için bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi. Kumuluca Belediye Başkanı Metin Çetin de, Kumlucalıların gurbette birlik ve beraberlik içerisinde olmalarından çok mutlu olduklarını belirterek, Kumluca için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Barsı Nalbat ise, Barkumder'i gerçekleştirdiği güzel çalışmalardan dolayı kutladı. İstanbul'da yaşayan Kumlucalıların birlik ve beraberlik içerisinde olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirten MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin de, “Sizlerin memleketinizden koparak gurbette olmanıza gönlümüz razı değil ancak, zorunlu olarak buradasınız, Bartın bundan sonra milletvekilimizin ve belediye başkanlarımızın çalışmalarıyla gelişmesini sürdürüyor, hepinizi geriye döndürmek zor ama artık, Bartın'ın göç alan bir il olması yönünde önemli gayretler var” dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç da Bartın Kumlucalılar Derneğini, bu organizasyondan dolayı tebrik ederek, Dernek Başkanı Mehmet Bulut ve ekibine başarılar diledi. Milletvekili Tunç, İstanbul'daki Bartın derneklerinin çok önemli ve güzel çalışmalara imza attıklarını belirterek, Bartın kültürünü İstanbul'da yaşatarak, gelecek nesillere aktarmanın çok anlamlı olduğunu söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın ve Kumluca'nın gelişmesi için çok çalıştıklarını belirterek, artık Bartın'ın nüfusu azalan değil, artan iller arasına girdiğini, üniversite ile birlikte Bartın'ın büyümesinin hızlanacağını söyledi. Eğitimden sağlığa, toplu konuttan, barajlara, kültür merkezinden spor tesislerine, karayolları çalışmalarından KÖYDESE, tarım desteklerinden, turizme, sanayi teşviklerinden esnaf desteklerine her alanda çok önemli icraatlar gerçekleştirmekte olduklarını belirten Milletvekili Tunç, “Memleketimizin gelişmesi için gereken neyse yapıyor, hemşerilerimize layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Dernek çalışmalarında katkısı olanlara plaketlerin takdim edildiği halk şenliğinde, Kumlucalılar yöresel oyunlar ve müzik eşliğinde eğlendiler. Yöresel yemeklerin ikram edildiği şenlikte Milletvekili Tunç, şenliğe katılanları tek tek gezerek, hal ve hatırlarını sorup sohbet etti. Halk şenliğinin ardından Barkumder Futbol Turnuvası'nın finali gerçekleştirildi. Kağıthane Spor Tesislerinde gerçekleştirilen finalde Uluköy ve Maltepe Kumluca takımları karşılaştı. Normal süresi 5-5 berabere sona eren karşılaşmada penaltılarda galip gelen Uluköy'e kupasını AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç verdi.

Final Karşılaşmasını Milletvekili Tunç'un yanı sıra, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin'de izleyerek, futbolculara madalyalarını taktılar.

4. HALK ŞENLİĞİ YAPILDI
4. HALK ŞENLİĞİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 13:04:04
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 14:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?