22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

4 lojmanda 144 seçmen

Bartın'da, devlete ait bir okulun 4 hanelik lojmanında 144 seçmen olduğu tespit edildi.

CHP Bartın İl Başkanı Hakan Ceylan, İl Seçim Kuruluna müracaat ettiklerini, 8 kişilik lojmana 144 seçmenin nasıl
yazıldığını öğrenmek istediklerini belirtti.
Bartın merkez Tuna Mahallesi Kanlı Irmak Caddesi 77 numarada bulunan Ticaret Meslek Lisesi'nin 4 haneli lojmanında 144 seçmen olduğu ortaya çıktı. CHP Bartın İl Teşkilatı tarafından ortaya çıkartılan seçmen
listelerindeki yanlışlık, herkesi hayrete düşürdü. 4 hanenin olduğu okul lojmanında 8 kişi yaşıyor. Seçmen listelerinde ise Eskişehir, Gümüşhane, Denizli, Ankara, Kızılcahamam, Trabzon, Artvin, Çaykara, Arhavi, Karabük, Zonguldak, Kars, Çorum, Tekirdağ, Samsun, Giresun, Kırşehir, Gaziantep, Mersin, Balıkesir, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Rize, İzmir, Erzurum, Manisa, İstanbul, Kırıkkale, Kocaeli, Sivas, Elazığ, Sinop, Yozgat, Tunceli, Muğla, Tokat, Kayseri, Edirne ve Aydın nüfusuna kayıtlı 132 kişinin lojmanlarda oturmadan, lojmanda yaşıyor gibi gösterildiği belirlendi. CHP Bartın İl Başkanı Hakan Ceylan, İl Seçim Kuruluna gerekli itirazları yaptıklarını belirtti. Ceylan, "5 Ocak 2009 günü tekrar seçmen listeleri askıya çıktı. 30 Ocak 2009 günü askıdan inecek. CHP Bartın olarak merkez ve köylerdeki seçmen listelerini tarıyoruz. Yanlışlıkları tespit edip, seçim kuruluna itiraz ediyoruz. Tarama esnasında Tuna mahallesi Kanlı Irmak Caddesinde 77 numaralı hanede 144 kişi olduğunu tespit ettik. 4 hanede 144 kişi görünüyor.

Buradaki 134 kişinin mükerrer olduğunu gördük. Burada oturmuyorlar. Burada oturanlar belli, 8 kişi oturuyor. Ancak 144 kişi görünüyor. Biz seçim kuruluna partimizde görevli avukat aracılığı ile itirazlarımızı yaptık. Hakim nezaretinde inceleniyor. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Bizde takip ediyoruz. Bartın'da son çıkan askıda mükerrerler var. Bazı belediye başkanları İstanbul'dan bir minibüs seçmen getirerek Hasankadı Nüfus Müdürlüğü'ne kayıt yaptırmak kaydıyla seçmen olmak girişimleri bulundu. İsimleri tespit etmeye çalışıyoruz. Seçim kuruluna itirazlarımızı bulanacağız. Muhtarlarımız özellikle küllikle dikkat etsin. Partimizde birim oluşturduk. Bu konu da ilgileniyoruz. Seçmenlerin hangi mahallede seçmen olduklarını TC numaraları, isim ve soy isimleri ile tespit ediyoruz" dedi.
CHP İl Başkanı Hakan Ceylan, Nüfus Müdürlüklerine önemli görevler düştüğünü belirterek, bu tür konuları incelediklerini de sözlerine ekledi. CHP 4 haneden oluşan ve 8 kişinin oturduğu evin önüne giderek incelemelerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 18:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tamer menteş IP: 88.238.13.xxx Tarih : 25.01.2009 01:31:01

akp geçirdiği tüm seçimlerde yaptığını bu seçimlerde de yapmak isteyecektir. sandık başında bi şekil işini görüyor akp. daha da araştırılsın. köylerde kümeslerde tavuklar da hatta onların yumurtaları da seçmen olarak yazılışmıdır..