17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

4 yıllık stratejik plan hazır

BARTIN BELEDİYESİ 4 YILLIK STRATEJİK PLAN HAZIRLADI

Bartın Belediyesi'nce 2010-2014 yıllarını kapsayan Stratejik Plan hazırlandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren stratejik plan kitap olarak basılıyor.

Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 4 yıllık Stratejik Plan hazırlandığı bildirildi. Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında, Başkan Yardımcıları Hüseyin Taner Çetin ve Hasan Arınan, Yazı İşleri Müdürü Erol Demirkoparanoğlu, Mali Hizmetler Müdür Vekili Hülya Yılmaz, Yazı İşleri Müdürlüğü Şefi Feray Erözcan, Makine Mühendisi Osman Tüfekçi, Çevre Mühendisi Volkan Kıvançlı, Teknikerler Ş.Selhan Fırıncıoğlu ve Cemal Karayormuk'tan oluşan Planlama Kurulu, Ruhsat ve Denetim Müdürü Coşkun Altay, Hal Müdürü Seçil Bilaloğlu, Fen İşleri Müdür Vekili Çetin Önder, Veteriner İşleri Müdür Vekili A.Kerem Lü, Zabıta Müdür Vekili Mustafa Ala, Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdür Vekili Mustafa Kanmaz, Liman İşletme Müdür Vekili A.Semih Karakoç, Su İşleri Şefi Ali Yaşar, Mali Hizmetler Müdürlüğü Şefi Birol Demirkoparanoğlu, Yazı İşleri Müdürlüğü memuru Şafak Anıl, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü memuru Enver Kuruoğlu, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeli Dursun Kaya'dan oluşan çalışma grubunun 12 Şubat 2010 tarihinde başladığı plan çalışması sonuçlandırıldı.

2 Haziran'da Belediye Meclisi'ne sunulan planı meclisin de onaylamasının ardından stratejik plan kitap halinde basılması için çalışma başlatıldı. Planın ön sözünde "Ben yaptım oldu" mantığı ile hareket etmeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, "Stratejik yönetim; amaçlara ulaşmayı sağlayacak çok taraflı kararların incelenmesi, hazırlanması ve uygulanmasını hedefleyen bilim ve sanattır. Stratejik yönetim bir süreçtir. Ulaşılmak istenen hedefleri, amaçları, onlara ne ölçüde ve ne zaman ulaşmak istediğini, bunu başarmak için kullanması gereken araçları belirler, nasıl davranması gerektiğine karar verir. Daha sonra ise bu verdiği kararları uygulamaya başlar. Uygulama aşamasından sonra ise kontrol ve geliştirme süreci devreye girer. Yapılan uygulamaların sonuçları incelenir, amaçlara ulaşabilmek için yapılması gereken değişiklikler planlanır ve uygulamaya geçilir. Daha sonra bu uygulamalar da kontrole tabii tutulur ve çember bu şekilde dönmeye devam eder. Yukarıdaki giriş sözlerinden de anlaşılacağı üzere, 21. yüzyılda belediye hizmetlerinin, bilimsel veriler ışığında, neyi, ne zaman, nereye yapılacağının planlanarak, planlar doğrultusunda kaliteli sunulması gerekmektedir. 'Ben yaptım oldu' mantığı ile hareket etmeyi hiçbir zaman tasvip etmeyen belediye yönetimimiz, göreve başladığı 3 Nisan 2009'dan bu güne kadar sorarak, öğrenerek, fikir alışverişinde bulunarak hizmetlerin gerçekleştirilmesi ilkesini şiar edinmiştir. Ve bunun sonucu olarak da nüfusu 50 bini geçen belediyeler arasında yer alan belediyemiz, stratejik plan hazırlama çalışmalarına başlamış, Bartın Belediyesi hizmetlerinin kısa, orta ve uzun vadede planlanarak halkımıza en verimli şekilde sunulması gayesiyle çalışmalar yapmıştır. Stratejik Plan çalışması Bartın Belediyesi'nde bir dönüm noktasıdır. 1876 yılında kurulan ve o günden bu yana kentin gelişmesi için hizmet üreten belediyemiz, 2010 yılından itibaren stratejik plan doğrultusunda çalışmaları sürdürecektir. Belediyemiz için bir anayasa kabul edebileceğimiz bu plan; halkımızın vergileri ile oluşan belediye kaynaklarını verimli kullanmanın, geleceğe gelişmiş, sorunsuz bir kent bırakmanın anayasasıdır. İşte bu nedenle çok önemsediğimiz stratejik planımızın hazırlanmasında emeği geçen ve plan doğrultusunda hizmetlerde emeği geçecek olan Belediye Meclis Üyelerimiz başta olmak üzere, daire müdürlerimize, memurlarımıza ve işçilerimize teşekkür ediyor, Stratejik Planımızın Bartın Belediyesi'ne hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Stratejik Planın hazırlık sürecinde de dış paydaşlarını, Bartın Valiliği, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bartın İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Bartın İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Bartın Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlar, İç paydaşlarını da belediye meclis üyeleri ve belediye daire amirleri ile çalışanları oluşturdu.

Bartın Belediyesi, Stratejik Plan hazırlama süreci dahilinde yaptığı analizler neticesinde, 2010-2014 yılları arasında hayata geçirmeyi planladığı stratejik alanları ve bu alanlara yönelik stratejik amaçlarını, "Şeffaflık ve katılımcılık, teknolojinin yakından takibi, gelirlerin artırılması, gayrimenkullerin değerlendirilmesi, reklam ve tanıtım, hukuka uygunluk ve bağlılık, stratejik plan ve işbirliği kültürü, iç kontrol ve denetim, kaliteli hizmet sunumu, Yaşam kalitesinin artırılması, Tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ulaşım, Alt ve üst yapı malzeme üretimi, Vizyon destekleyici eserler, Su ve kanalizasyon şebekeleri, Su kaynak ve havzalarının korunması, Bartın Irmağı ve deniz sahilleri, Araç ve iş makine parkı, Şehir estetiği, Toplu taşıma, Şehir içi trafik, Peyzaj düzenlemeleri, Çevrenin korunması, İnsan ve çevre sağlığı, Mezarlıklar, Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Yangın ve doğal afetler, Engelli vatandaşlar, Kadın ve kız çocukları, Kültür, sanat, turizm ve spor, Sahipsiz sokak hayvanları" olarak belirledi. Belediye Başkanı Cemal Akın 2010-2014 yıllarını kapsayan Stratejik Plan ile ilgili değerlendirmesinde, "Bartın Belediyesi stratejik planını her yıl gözden geçirerek, belirlenen amaç ve hedeflerin gerçekleşme derecelerini izleyecek, hedeflenen değerler ile gerçekleşen değerler arasında kıyaslamalar yapacaktır. Yapılan değerlendirmeler neticesinde, yıllık bir rapor hazırlanacaktır. Bu rapordan elde edilen bilgiler ayrıca geri bildirim amaçlı kullanılacak ve bir sonraki yılın performans programının hazırlanmasında girdi sağlayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 12:32:01
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 13:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?